Slieker eert Philip Seymour Hoffman

Hij kwam, zag en overwon. Hij vertrok alleen veel te snel. Op 46-jarige leeftijd overleed acteur Philip Seymour Hoffman afgelopen zondag. Filmtheater Slieker eert het overleden talent door dit weekend twee films, waarin hij speelde, opnieuw te vertonen.

Slieker vertoont vrijdag en zaterdag meerdere malen de films A late quartet (2012) en The Master (2013). Twee films waarin Hoffman zich van een geheel andere kant liet zien. “Met zijn rollen in verschillende topfilms liet hij zien een groots acteur te zijn,” zo is te lezen op de website van Slieker.

Late Quartet

In A Late Quartet speelde Philip de muzikant Robert Gelbart in het speelfilmdebuut van regisseur Yaron Zilberman. De toekomst van de muziekgroep, een strijkkwartet, staat op losse schroeven zodra er bij één van de muzikanten Parkinson wordt geconstateerd.

The Master

Hofman zette zich geheel anders neer in The Master waarin hij eens soort overdreven versie speelt van een Scientology-leider. Met tegenspeler Joaquin Phoenix zette hij een overtuigend spel neer, wat hem een Oscarnominatie opleverde.

Het belangrijke beeldje won Hoffman al in 2006 met zijn rol in Capote, waarin hij in de huid kroop van de (literaire) journalist Truman Capote die In Cold Blood schreef. Een boek dat gaat over een koele moord op een boerengezin in Kansas.

Heroïne is een vloek

Hoffman is vermoedelijk overleden aan een overdosis drugs. Er is heroïne in zijn huis gevonden en diverse media berichtten dat toen zijn lichaam gevonden werd er nog een naald in zijn lijf zat. Algemeen Dagblad meldde vanmorgen dat de acteur zes weken terug nog zijn eigen dood voorspelde. Hoffman zou tegen een vriend hebben gezegd: “Als ik er niet mee stop,dan ga ik dood.”

Hoffman in Slieker

Mocht je Hoffman nog een keer willen zien schitteren, dan kan dat dit weekend in Slieker. “Op Facebook en Twitter is er een aantal complimenten binnengekomen over de programmering,” vertelt Martin van der Meer, stagiair bij Slieker. Vrees niet, er zijn nog kaarten beschikbaar!

Geschreven door Rox van der Helm. Bron: AD. Trailer hierboven is van ‘Late Quartet’.

Philip Seymour Hoffman

Ga het gesprek aan ( comments)