Serious Record haalt wereldrecord binnen

serious record serious request suksawat

Bijzondere dingen, lieve mensen. Serious Record heeft afgelopen nacht om 00:00 uur het Guinness World Record voor Langste Concert binnengehaald. Op 6 december begon Serious Record in Podium Asteriks aan de recordpoging. Na een week vertrok het bijna never-ending concert naar Poppodium Romein. Daar werd gisteren het bestaande record van 360 uur om 21:00 uur geëvenaard, daarna om 00:00 uur werd het nieuwe record van 363 uur gevestigd.

Een van de organisatoren, Denise Hendriks, kan haar geluk niet op. “We hebben het gewoon gehaald. Dit is echt heel bijzonder, want er zit zo’n grote groep van vrijwilligers achter dit project, meer dan 300 vrijwilligers. Zonder die vrijwilligers waren we kansloos geweest, het is echt een groep om verliefd op te worden.” Maar er zit nog veel meer achter dit record volgens Hendriks: “Al die bands die belangeloos hebben opgetreden, alle sponsoren die ons hebben geholpen: dank je wel. Het geeft een heel warm gevoel om iets te doen met zo ontzettend veel hulp, al die mensen. Heel mooi.”

De afsluiter van het record was de band Nothing, die bijzonder strak getimed de laatste vijf minuten vulde. De band had voor de afsluiting al elf keer opgetreden en kregen hier een passend bedankje om in het bomvolle Romein nog één laatste keer op te treden.

Vanavond wordt er – als alles goed gaat – een cheque aangeboden aan het Glazen Huis. Alle entreegelden en een deel van de baromzet gaan naar Serious Request. Suksawat is daar natuurlijk bij.

Namens de redactie en heel Leeuwarden: organisatie, vrijwilligers, sponsoren en bands, gefeliciteerd! Jullie zijn helden en hebben Leeuwarden wederom van z’n beste kant laten zien.

serious record suksawat