Serious Record: over de 136 uur

serious record suksawat
Serious Record is een heel eind op weg. Meer dan 136 uur lang is er tot morgen 16:00 uur live muziek in Asteriks. Om 16:00 uur verplaatst het circus onder begeleiding van de te gekke Amsterdam Klezmer Band naar Poppodium Romein. Daar zal Serious Record nog zo’n 200 uur live muziek produceren. Uiteindelijk kunnen de medewerkers en honderden vrijwilligers eindelijk de oordoppen uit hun oren halen op vrijdag 21 december, dan start om 23:00 uur het laatste blok met onder meer Gratis Bier en het Broken Brass Ensemble.  

Tijd om een tussenbalans op te maken. Een telefoontje met de hardwerkers van Serious Record leert dat er nu zo’n €7000,- is opgehaald voor Serious Request. Dat geld bestaat uit een deel van de muntverkoop en alle entreegelden. Er hebben volgens het blokkenschema nu zo’n 220 bands opgetreden. Het volledige programma, letterlijk meer dan 500 plekken, is nu bijna helemaal rond. Maar dat was niet eenvoudig.

‘We zijn nog in de running voor het record’, zegt mede-organisator Sanne Terpstra. ‘Een team van programmeurs is nog steeds bezig om gaten te vullen, en dat blijven ze ook nog wel even doen. Want op zoveel bands valt er altijd wel eentje uit door omstandigheden, dat is niet te voorkomen’. Sanne heeft wel veel vertrouwen in de komende dagen. ‘In Asteriks loopt alles nu echt heel erg goed. Qua productie was dat lastig, maar we zijn helemaal bij. Dat levert vertrouwen op voor de uren in Romein, want daar gaan we met het hele team heen. En we hebben al meer dan 136 uur af kunnen kijken natuurlijk’.

Of het record daadwerkelijk wordt gehaald, wordt door de organisatie gezien als extraatje. ‘Het primaire doel is geld ophalen voor Serious Request. Als we óók nog het record breken, dan is dat heel erg mooi en een beloning aan al die honderden mensen die meewerken: bands, vrijwilligers, maar ook publiek, want er zijn een heleboel mensen die hun wekker zetten om dat concertje om 06:00 uur in de ochtend te bekijken’.

Naast de live muziek organiseert Serious Record ook een loterij. Een lot van €2,- kan flinke prijzen opleveren: een jaarkaart voor Asteriks en Romein, een Marshall SL5 Amp, een gitaar en twee Jack Daniel’s lampen. Vanavond is er nog een opvallend blok: de Popronde. Die showcase van meest veelbelovende bands uit Nederland is dit jaar afgekondigd voor Leeuwarden, maar Serious Record haalt de talenten gewoon zelf naar het podium.

En dan nu: iedereen maar snel naar Asteriks vanmiddag, vanavond, vannacht, morgenvroeg of op een willekeurig ander moment!