Serie vrolijke huisfeesten groeit uit tot clubavond HEX

Aankomende zaterdag vindt in Hemingway de eerste editie van HEX plaats. Het feest belooft heel veel euforie, dikke aankleding en opbeurende beats.

Stel, je geeft een keer een huisfeestje met een paar vrienden en de volgende ochtend besef je dat het eigenlijk veel drukker en gezelliger was dan je had verwacht. Het volgende feestje doe je ook je best op de vormgeving en wéér is het beter dan je hoopte. Dan weet je dat je een concept in handen hebt.

In een notendop is dat wat Ruurd, Guido, Gerben, Martin, Matthijs en Robeleh gebeurde. Dit nieuwe vrolijke huisfeestconcept noemden ze HEX en beleeft zijn publieke première deze zaterdag in Club Hemingway.

Het is, zoals de marketing wil, een ervaring waarin je uitgedaagd wordt geluksmaximalisatie te ervaren. Wauw, geluksmaximalisatie, dat is best een intens woord. Klinkt als de Latijnse term voor MDMA.

Hedonisme voor iedere bezoeker

De Hex-grafiek

Nee hoor. Of wel, moet je zelf weten. Maar tijdens HEX moet het geluk ten eerste komen van de muziek. De techno en house die je gaat horen zijn euforisch en opzwepend, in plaats van het duistere gebeuk dat tegenwoordig wat meer het ding is.

Ten tweede moet het van de mensen zelf komen, zegt Robeleh. ‘Je stapt in een ander dimensie, waar je grenzeloos gelukkig mag zijn. Artificieel aangewakkerd, of niet. Het fundament is hedonisme en dat iedereen welkom is.’

Dat is trouwens ook de reden dat het feest ‘HEX’ heet. ‘HEX is de naam van de internationale kleurengrafiek,’ weet Robeleh. Dat is de Hex-grafiek, met allerlei kleuren. Ons feest is ook voor iedereen, zolang je maar een goede vibe meeneemt.’

Dat wordt dus een kneitergezellig feestje, waar je al dan niet een likje van het een of ander mag nuttigen. De organisatie zorgt voor een grandioze aankleding en line-up, jij zorgt voor de sfeer.