SBS6 berooft ons van hardwerkende apotheker


Halverwege de zomer heeft Alberto Stegeman een Liwwadder apotheker het werken onmogelijk gemaakt. Deze week werd het uitgezonden op SBS6.

Het kan de beste overkomen. Je zit thuis even te chillen en opeens is de Oxazepam op. Who you gonna call? De thuisapotheker natuurlijk. Iedereen heeft er wel zo’n redder in nood in z’n pokkie staan.

Dat schijnt dus helemaal niet te mogen. Alle pillen die je niet via de huisarts krijgt zijn hartstikke illegaal. En, volgens een dokter in het programma, ook nog eens helemaal niet goed voor je.

Je raakt eraan verslaafd en anders went het wel en werkt het niet meer. Kortom, niet doen. Maar goed, dat soort mensen zijn ook maar gediplomeerde experts. Wat weten die er nou helemaal van?

Want ik heb drank en drugs

Niels verdient geld met medicijnen

In de volledige aflevering van Undercover laat de Liwwadder dealer zich enorm het bos in lullen door ‘Chantal’. Dit is een collega van Alberto die een band opbouwt met ‘Niels’, zoals de mobiele medicijnman wordt genoemd.

Met andere woorden, Niels valt keihard in love voor Chantal. Waarom vraag je iemand anders mee naar een deal in Utrecht? Meest weirde date ooit, maar ergens ook weer een vreemd soort cute.

Onze Nieles biecht tijdens de treinreis zo ongeveer alles op. Hoeveel centjes hij maakt, wat voor pillen hij weg zet en meer. De arme stumper heeft nergens in de gaten dat Chantal hem in het ootje neemt.

Alberto is streng

Undercover in Leeuwarden

Voor de doe-het-zelf-farmaceut van dienst zijn de capsules even later goed zuur. Tijdens een date/deal voor de appie bij de Emmakade, loopt Stegeman zomaar tussen hem en zijn nieuwe vlam in.

Na wat gepreek, belooft Niels om het nooooooooit meer te doen. Heus waar. Daar komt deze Pablo Paracetamol goed weg. Voor hetzelfde belt Alberto de politie en dan ben je toch verder van huis.

Maar meneer Stegeman zal ook wel weten dat het probleem niet zozeer bij deze boodschapper ligt, als wel bij de echte apotheker die gewoon die medicijnen doorverkoopt voor een paar extra knaken.

Ga het gesprek aan ( comments)