Santarun gaat dit jaar voor meer dan duizend renners in kerstmanpak

Op 21 december kleurt Leeuwarden rood. Tijden de Santarun rennen er honderden kerstmannen door de stad. Dat ziet er leuk uit en helpt nog een goed doel ook.

Rennen is hartstikke goed voor je. Doe je dat een route van 2.5 kilometer lang door Leeuwarden heen met een kerstmanpak aan, dan is het ook nog eens goed voor een ander. Dat is een beetje in een notendop wat de Santarun inhoudt.

Het is alweer de zevende keer dat deze funrun wordt georganiseerd en elke keer gaan alle opbrengsten richting een goed doel. Dit jaar is dat Stichting Stoereloer. Dat is een Friese club die jongeren een creatief wil laten doen met ambachten. Sociale duurzaamheid! Kunst! Superleuk!

Kerstmanpak is altijd handig

Je koopt dus eigenlijk een goed gevoel als je meedoet. Voor jezelf, voor je karma en voor later. Al je €8,50 inschrijfgeld gaat namelijk naar dat goede doel én je krijgt er zo’n outfit bij. En die mag je houden. Ideaal.

Het mooie van zo’n kerstoutfit is dat je meteen geramd zit met alle andere feestjes. Tijdens kerst heb je ‘m sowieso aan, tijdens Sinterklaas kom je er ook al mee weg en ook met Halloween kun je gewoon als Kerstman verschijnen. Roaring Twenties feestje? Ook toen hadden ze de Santa.

Meedoen aan de Santarun is welbeschouwd een betere investering dan die Bitcoins die je vorig jaar kocht. De organisaties hoopt op en deelnemer of duizend en daar hoor jij ook bij. Inschrijven doe je hier.