Ron trekt de zingende weg echt niet meer

Als je tegenwoordig van Stiens naar Leeuwarden rijdt, klinkt uit het asfalt het Friese volkslied. Leuk, behalve voor Ron die ernaast woont. Ron trekt het niet meer.

Het is momenteel wel duidelijk dat niet iedereen gelukkig wordt van de deuntjes die je met je autobanden uit het asfalt drukt. Leuk, dat Fryske Volkslied, maar voor je rust is het minder fijn.

Ron, die in Jelsum woont voor de rust, heeft een kanon van een tuin. Die heeft ‘ie omdat hij keihard werkt en dan wel eens wil chillen in het gras. Het kan weer, met de lente die zich aandient.

Maar nu heeft hij dus voortdurend die taffesherrie in z’n tuin. De arme man is daarbij niet de enige, want andere lui die er in de buurt wonen hebben het zelfs over een psychische marteling.

Dag met je tuinfeest

Ron zingt met asfalt

Ron doet dan maar mee

Nou ja, dat is erg natuurlijk, maar voor Ron is het nóg erger. Die goeie ouwe Ron ziet zijn vriendschappen in gevaar komen. Met deze oorterreur van de snelweg wil niemand meer komen barbecuen.

Sneue bak dus. Overigens is net bekend gemaakt dat dit geintje een knallende tachtigduizend euro heeft gekost. In cijfers is dat €80.000,-. Dat zijn toch bijna zesduizend kratten Veltins. Halve liters, he?

Dikke faal dus, dit project. Dikke faal ook, dat niemand van te voren had bedacht dat het wel eens een dingetje kon worden, wanneer je zonder het aan te kondigen hele dorpen indoctrineert met het Friese volkslied.

UPDATE: Het zingende asfalt wordt woensdag weer verwijderd. Nogmaals, dat is dus een projectje van bijna een ton.

Ga het gesprek aan ( comments)

Psst, hier is meer afleiding: