Ren dwars door Leeuwarder gebouwen in de Urban Trail

Zoek je nog een manier om de kater van dit weekend weg te lopen? Dan kun je tijdens de Urban Trail Leeuwarden dat mooi combineren met een stukje sight seeing door je eigen stadje.

Sporten is gezond, dat weet iedereen. Hardlopen is sporten en daarom dus ook erg goed voor je. Maar het is ook wat saai. Die zogenaamde runners high krijgen maar weinig mensen te pakken en dus sleept na een meter of vijftig de tong vaak al kurkdroog over het asfalt.

kom er maar in, Urban Trail. Ook rennen, maar dan door de leukste plekkies van de stad. In de Leeuwarder editie ren je onder andere dwars door het gemeentehuis en Neushoorn, terwijl ook de Prinsentuin niet wordt overgeslagen.

Dorstige stops op de Urban Trail

Urban Trail Leeuwarden

Een vreemde manier van rennen is dit.

De leukste haltes zijn wat ons betreft De Markies en het Boomsma Beerenburg Museum. Beide hebben wel een ingang, maar niet echt een uitgang. Is ook niet nodig, want de ware weekendsporter blijft op die locaties natuurlijk lekker hangen voor een welverdiend energiedrankje.

De Leeuwarden Urban Trail kost vijfentwintig euro en je mag kiezen tussen vijf of tien kilometer. Inschrijven doe je hier. Omdat het de allereerste keer van deze looptocht door onze stad is, kun je ook nog een hip shirt kopen.

Of je brakt die kater gewoon uit onder een dekentje met een partij Netflix, natuurlijk. Dat kan ook. Maar daar ben je nog nooit een kilo van afgevallen.

Ga het gesprek aan ( comments)