Remon Bruinsma vermist na avondje Leeuwarden

Remon Bruinsma vermist

Shit. Sinds donderdagnacht is er een jongen uit De Westereen vermist. De achttienjarige Remon Bruinsma is na een nachtje stappen niet meer thuis gekomen.

Dat schrijft zijn moeder gister in een tweetalige post op Facebook. De jongen zou bij vrienden slapen, maar die zijn hem om een uur of twee kwijt geraakt.

Dat kan natuurlijk gebeuren. Iedereen is op stap wel eens zijn maten verloren. Meestal vind je die later wel weer terug. En anders bel je ze in de ochtend om te horen waar welke kater wordt uitgezeten.

Niet het geval voor Remon. Die is zelfs zijn telefoon verloren bij de C&A. Een eerlijke vinder bracht het ding terug en zo is het onmogelijk om hem te bereiken, of te schatten waar hij is.

Vanaf de Peperstraat weg

Als laatste zagen zijn vrienden hem in de Doelesteeg. Rond een uur of twee werd hij daar aangesproken door de politie. Gezien zijn staat, zeiden zei, was het misschien een goed idee om naar huis te gaan.

De camera’s in de stad hebben hem vanaf dat moment nog kunnen volgen tot de Peperstraat. Daarna is hij uit beeld verdwenen en weet niemand iets. Politie en recherche zijn keihard bezig om hem terug te vinden.

Wat moet dit vreselijk zijn voor zijn vrienden en familie. Zoals Ansje zelf al aangeeft, ‘ik ben er beroerd van.’ Logisch. Laten we hopen dat Remon ongedeerd weer terecht komt. Als je zelf ook wat wilt doen, kijk dan om je heen naar een jonge kerel die voldoet aan de volgende kenmerken:

  • Een manbun/knoetje
  • geel t-shirt
  • strakke spijkerbroek
  • bruine driekwarts jas

Mensen struikelen over de friese taal…
Ik schreef dit even snel in mijn wanhoop.
De nederlandse tekst staat er…

Geplaatst door Ansje Dijkstra opĀ vrijdag 1 december 2017