Remko en Karina schijnen hoopgevende woorden door heel Leeuwarden

Houd van elkaar

Er verschijnen mooie teksten op de muren van Leeuwarden. Het is een project van Remko Smids en zijn vriendin Karina Kroft. Iedere avond projecteren zij een mooie, hoopgevende tekst op een opvallend gebouw in Leeuwarden.

Nog altijd zijn musea, theaters en veel andere culturele plekken gesloten. Het coronavirus houdt niet alleen onze stad, maar de hele wereld in zijn greep. Voorzichtig lijkt er eindelijk een klein lichtje te verschijnen aan het einde van de tunnel.

En dat lichtje dat schijnt niet alleen aan het einde van de tunnel. Ook op de flat naast je huis, de Achmea Toren en andere opvallende gebouwen in de stad. Een bijzondere spreuk, quote wordt iedere avond geprojecteerd om jou en de rest van de stad hoop te geven.

Iedere avond een nieuw gebouw

achmeatoren met projectie

Afgelopen zaterdag zijn Remko en Karina dit project begonnen. ‘Normaal gesproken zijn we werkzaam in de creatieve sector,’ vertelt Remko. ‘Ik als videomaker en vormgever en Karina als theatermaker. Ons werk ligt momenteel stil, net als alle andere culturele activiteiten in de stad. Daar wilden we verandering in brengen.’

Vanaf dat moment zijn de twee creatievelingen iedere dag druk bezig. Overdag zoekt Karina een toepasselijke tekst bij de actualiteit en Remko zoekt daar een locatie bij.

’s Avonds rijdt Remko dan met zijn zoon naar de gekozen locatie om de projector op te starten. En als die projector eenmaal draait, verandert die ene altijd zo saaie flat in een waar kunstwerk.

Voorlopig zul je dit nog wel zien

Remko en Karina
Remko en Karina. ©️: Amy

Waar de projecties te zien zijn is iedere avond een verrassing. Het kan dus ook zomaar bij jou om de hoek zijn. Het gerechtsgebouw, de Achmeatoren en een flat waren al eerdere canvassen van dit project.

De komende tijd zijn verwachten de twee kunstmakers ook nog wel even zoet te zijn. Hun idee is even helder als bemoedigend: Zolang als de stad donker en stil is, zal er ieder avond een lichtpuntje worden gecreëerd ergens in Leeuwarden.

Benieuwd naar alle projecties? Iedere dag publiceert Remko het dagproject op Instagram en Facebook.