Dit putdeksel is een klok met de Oldehove er op

putdekselklok met oldehove

Sinds nog niet zo heel erg lang heeft Leeuwarden putdeksels met de Oldehove er op. Heel vet. Nu kun je diezelfde deksel aan je muur hangen als een klok. 

Begin januari maakten we voor het eerst kennis met de altijd scheef liggende putdeksels waarop de bekendste toren van Leeuwarden is afgebeeld. Een stuk mooier dan de gebruikelijke rioolafdichter, dat is zeker.

Deze units zijn dusdanig tof, dat ze ook voor elke muur een prima aanwinst zouden zijn. Nadeeltje, zo’n putdeksel is tyfuszwaar en het is ook niet netjes om die dingen gewoon uit de straat te vissen.

Dus heeft Sander Heering gewoon de gemeente gebeld om er even eentje te lenen. Dat mocht. Sander maakte er een mal van en bracht de putdeksel toen weer netjes terug naar de rechtmatige eigenaar.

Van deksel naar klok

putdeksel klok oldehove

Met die mal kan hij de een na de andere putdeksel gewoon lekker zelf in elkaar flansen. Maar dan niet van gietijzer en dus een stuk lichter. Als je deze aan de wand hangt, breekt in tenminste niet meteen je hele binnenhuur af. Wel zo veilig voor je borg.

Sander was zo toek om twee wijzers in de putdeksel te prutsen en zie daar, de putdekselklok was geboren. Geniaal plan en het resultaat mag er zeker zijn. Een dikke vette Oldehoveputdekselklok. Niet alleen een mooi stuk woninginrichting, ook het winnende woord voor elke potje Scrabble.

Haal ‘je putdeksel online of bij Priuw

Oldehove op een putdeksel

Seis oere thùs!

De putdekselklok van ongeveer zestig centimeter met een afbeelding van de Liwwadder trots is niet goedkoop. Een exemplaar vreet zonder genade een kleine honderd ekkies uit je bankrekening.  Je kunt ‘m onder andere krijgen in goud of zilver, maar putdekselbruin blijft onze favoriet.

In de stad is het ding voorlopig exclusief bij Priuw in de Nieuwe Oosterstraat te krijgen. Ook kun je de verbouwde putdeksel online bestellen, bij Sander zelf.

Ga het gesprek aan ( comments)