Promised Land: vleugje foto’s en sfeerverslag en een hartje van een ‘house-hater’

Overal beats. Op het ene podium wat meer per minuut dan op de andere stage, maar er is geen ontkomen aan. Hoewel: er is een spot waar bandjes spelen en waar hiphop en R&B wordt gedraaid, en bij de apres-ski-tent van Shooters worden Nederlandse hitjes gespeeld. Maar verder is het house, techno, hardstyle, deephouse, raven, bouncen en hakken. Dat is Promised Land.

Daar moet je van houden, anders ga je niet naar de Groene Ster dit weekend. Maar zelfs voor mij (ik ben geen enorme house-fan) is het ongelooflijk goed toeven op het festival. Het weer is prima, dat werkt mee, dan is de Groene Ster altijd een fijne spot om te chillen. Maar er is meer. Goed eten bijvoorbeeld. Niet overal. Maar wel bij de enorme en gelikte foodtruck van The Roast. Kost wat, drie munten voor een broodje hamburger. Maar dan heb je wel wat.

Blije eieren

Zeker voor een festival serveren de Leeuwarder grillmeisters erg goed eten. Nacho’s, tosti’s en dus een broodje hamburger. Die is zo speciaal dat een gast, die een hamburger bij een andere toko heeft gekocht, mij erg jaloers aankijkt als ik trots en met lekkere zin naar een biertafel loop om de burger te verorberen. Zijn ogen schieten heen en weer. Geile blik op de enorme burger die op mijn bordje pronkt, treurige blik naar zijn eigen hapje ellende, om af te sluiten met een bijna ziekelijk jaloerse blik naar mijn burger. Hij dondert nog net niet zijn eigen broodje op de grond.

Naast lekker eten, goede borrels en muziek, zijn het vooral de mensen die een festival maken. Geldt voor Promised Land ook. In twee dagen volop feesten nog geen handvol personen verwijderd van het festival omdat ze te fucked up zijn. Werkelijk iedereen is vrolijk, vredig, lacht, sjanst en danst. Nergens een chagrijnig hoofd, zelfs niet bij de vrijwilligers van het festival die keihard ploeteren om het feest te laten slagen. Ook niet bij de taakstrafjes die rommel moeten opruimen. En zeker niet bij organisator Bobby Veenstra, die nu al twee dagen rondloopt met een enorme glimlach.

Promised Land

Hij is een tevreden man. De opkomst kan wat hoger, het weer nog net iets zonniger, de sluitingstijden misschien net wat later, en er zullen vast nog genoeg op- en aanmerkingen zijn. Maar overall is Promised Land zo leuk, dat ik mijn kaartje voor komend jaar vast reserveer. Zelfs als niet house-liefhebber. Komt misschien ook omdat onze Secret Stage, in samenwerking met Epic247, echt beregezellig is. Zowel front- als backstage. Hartje voor Leeuwarden. En dat van een Groninger.

Door Willem Groeneveld – morgen verschijnen alle foto’s en filmpjes op Facebook

De ingang van de Secret Stage – twee dixies

De burger van The Roast

Ik ga naar een festival en neem mee…

Wat is er aan de hand? Kom hier voor mijn rustige zondagse wandeling.

 

Live vanaf onze Secret Stage Promised Land festival met Man With No Shadow!

Geplaatst door Suksawat op zaterdag 10 juni 2017

Ga het gesprek aan ( comments)