Programma Nacht van de Liefde compleet

Nacht van de Liefde

Met meer dan dertig acts wordt op 11 oktober de liefde gevierd tijdens de Nacht van de Liefde. Het programma vindt op vijftien locaties plaats in woonhuizen, kroegen, het stadhuis en zelfs in ‘voorheen Parnas’.

Op elke locatie wordt de liefde belicht vanuit een ander perspectief – dichtkunst, muziek, performance, literatuur, filosofie, wetenschap.

Met beide benen uit de kast

De Nederlands-Egyptische politicoloog en publicist Monique Samuel neemt geen blad voor de mond. Na een huwelijk met een man kwam ze met beide benen uit de kast. Tijdens de Nacht van de Liefde gaat zij met LC-journalist en Midden Oosten-expert Rob Leemhuis in gesprek over haar kleurrijke achtergrond en haar reizen over de wereld.

Countertenor Gary Boyce opent onze eerste Nacht van de Liefde . Hij verbaast en neemt je mee in zijn liefde voor de Opera vanaf een heel bijzondere plek. Als de liefde een bloem is, dan is Rodaan Al Galidi de tuinman die zijn planten water geeft. Geboren in Irak, startte Al Galidi zijn Nederlandse literaire carrière als uitgeprocedeerde vluchteling in Harlingen.

De beeldspraak in Rodaans poëzie laat je niet los. Zijn stem en voordracht zijn als een golf van de zee waarop je meegenomen wordt. De poëzie wordt begeleid door Gertjan Adema op gitaar.

Het romantisch misverstand

Cultuurfilosoof Jan Drost heeft het boek ‘Het romantisch misverstand’ geschreven. Hij is gespecialiseerd in de filosofie van de liefde, hij is er zelfs op afgestudeerd. Onder meer met behulp van verhalen van Plato, Schopenhauer en Nietzsche wil hij mensen ‘beter maken in de liefde’.

Voor wie van een uitdaging houdt is er de workshop van Jeroen Stek en Ton Kemp; Love alone is not enough. In een luchtig theatraal programma geven zij hun visie op de sleutel naar een succesvolle relatie met de liefde van je leven. Hilarische sketches worden afgewisseld met psychologische weetjes en toffe experimenten.

Guilty pleasures, wie heeft ze niet? Die nummers waarop je niet stil kunt blijven zitten maar waarvan je eigenlijk niet durft te zeggen dat je ze leuk vindt. DJ Kult draait ze allemaal tijdens de afterparty in ‘voorheen Parnas’ om dansend de liefde te vieren.

Tickets

Bekijk het volledige programma op nachtvandeliefde.nl en haal gelijk je ticket. In de voorverkoop kosten deze vijftien euro en tijdens de nacht zelf zeventien euro en vijftig cent.

Het hart tijdens de Nacht van de Liefde is ‘voorheen’ Parnas waar je alle informatie kunt krijgen over dit bijzondere event dat begint om acht uur s ‘avonds en plaats vindt op elf
oktober.

Praktische informatie – Nacht van de Liefde

Datum: 11 oktober
Tijd: 20:00-3:00 uur
Locatie: rondom het Gouveneursplein en de Eewal in Leeuwarden
Kaarten: VVK €15,- aan de kassa € 17,50

Nacht van de Liefde en LWD2018

In het Bidbook van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 staat het project ‘Museum of Love’. De Nacht van de Liefde is de eerste activiteit van het ‘Museum of Love’. Het doel is de Nacht van de Liefde jaarlijks terug te laten komen.

Speeddate nacht van de liefde

Ga het gesprek aan ( comments)