Prinsentuin gaat voortaan ’s nachts dicht

prinsentuin hemelvaartsdag

Op een zwoele zomeravond tot diep in de nacht blijven hangen in de Prinsentuin, zit er voorlopig even niet in. Vanaf morgen is het bekende stadspark iedere dag van 22.00 tot 6.00 uur gesloten.

Aanleiding van deze beslissing is dat er in de nacht te veel mensen zich in het park bevinden, daarbij wordt onderling geen anderhalve meter afstand gehouden. De nachtbrakers brengen daarnaast veel overlast met zich mee waar vooral de bewoners en toeristen last van hebben.

Een drastische beslissing van de gemeente die niet he-le-maal onverwacht komt; de politie heeft onlangs nog een groot illegaal feest van zo’n 200 man moeten beĆ«indigen in het park. Bij aankomst van de Politie, zijn de meeste feestvierders direct gevlucht. De maatregelen zullen tot begin september gelden.

Er zijn uitzonderingen

Het gedeelte dat is afgesloten, is gemarkeerd op deze foto van De Gemeente Leeuwarden

Voor de nachtsluiting van het park gelden enkele uitzonderingen. Zo mogen mensen die met een boot in de Prinsentuin liggen zich vrij bewegen in het park. Ook voor bezoekers van De Koperen Tuin, haar personeel en de enige bewoner van het park geldt een uitzondering.