Popronde neemt Leeuwarden over

De Popronde is weer in de stad, vanavond (donderdag). Dat betekent dus dat er op iets van een dozijn Leeuwarder podia flink gerockt wordt – om andere genres maar niet uit te sluiten.

Allerlei aanstormend talent maakt van de gelegenheid gebruik om zichzelf eens stevig op de kaart te zetten. Bij jouw, gewone popfan, en bij de mensen die er toe doen. Kijk maar eens even op www.popronde.nl.

Popronde voor ‘vreemd’ talent

En nou niet meteen gaan zeiken dat je de aanstormende Friese namen mist. Want dat is nou net de bedoeling van de Popronde: dat verse namen nu eens de kans krijgen om te spelen buiten hun eigen omgeving, buiten het vertrouwde kringetje van vrienden, familie, medestudenten (als het Academie-voor-Popcultuur-bandjes betreft), scharrels en al gewonnen fans.

Friese acts, we noemen maar even Sväva, Maask en Yuko Yuko, draaien heus wel mee in het Popronde-circus, maar dan in andere steden. Hier zijn het dus werkelijk tientallen acts van elders. Dat je van de meesten nog nooit gehoord hebt lijkt ons geen reden om niet te gaan, al was het maar omdat de boel gratis is.

En wie al geselecteerd is voor de Popronde (dit jaar iets van duizend aanmeldingen!) heeft grote kans om verdere stappen te zetten op het kronkelende pad van de roem. Neem nou ús eigen Sväva, dat staat in januari dus doodleuk op Noorderslag.

Pauw Popronde

Pauw uit Haaksbergen

Tips

De Leeuwarder kwartiermakers van de organisatie tippen zelf vooral CUT_ (wel wat pretentieus, die hoofdletters en die underscore, magoed), Reindier, Robbing Banks en The Black Cult. Pauw, uit nota bene Haaksbergen, schijnt volgens vooruitgesnelde berichten ook de moeite te zijn, en CHARRLES (wat zeiden we nou over hoofdletters) is de vroegere, reuze charmante zangeres van het speelse bandje I Kissed Charles met haar nieuwe electroproject. Daar staat minstens één Suksawat-medewerker vooraan.

Wegens dom gedoe met geluidsvergunningen en zo deed de Popronde tot nu toe niet elk jaar Leeuwarden aan. Maar dat zou wel moeten, want je avond kan beslist niet stuk met zoveel gratis muziek. Bier is wel voor eigen rekening.

Door: Jacob Haagsma

Ga het gesprek aan ( comments)