Politie speelt Die Hard op de NHL

Politie oefent schietpartij in NHL

Een aanslag of een schietpartij op hogeschool NHL ligt niet direct voor de hand. Maar het kán. En dus kun je als politie in Leeuwarden maar beter weten hoe dan te handelen. http://www.lc.nl/friesland/Video-Wat-als-iemand-het-vuur-opent-in-de-NHL-22605653.html

Geplaatst door Leeuwarder Courant op woensdag 25 oktober 2017

 

Spanning en sensatie op NHL. De politie Leeuwarden ging er op dinsdagavond even helemaal Die Hard tijdens een oefening op de hogeschool.

Het ziet er vrij spectaculair uit, het handjevol Liwwadder agenten die met neppe pistooltjes de mediatheek van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden belegeren. Het is de eerste oefening in een serie van acht potentiële situaties.

Niet dat we nu met z’n allen in de paniekmodus moeten omdat er misschien wat gaat gebeuren. In de video en dit artikel van de Leeuwarder Courant legt de politiebaas uit dat ze simpelweg goed voorbereid willen zijn.

Normaal gesproken oefenen ze op een speciaal oefenterrein. Dat is leuk, maar een echte locatie is natuurlijk een stuk… nou ja, echter.

Handige herfstvakantie

politie leeuwarden doet oefening bij NHL

Beelden uit de video van LC.

Veel last hebben de scholieren niet gehad van de oefening. Het is immers herfstvakantie, waardoor de polizei lekker zijn gang kon gaan. Studenten Intergrale Veiligheid speelden slachtoffer en dader in de simulatie.

Je kunt zeggen wat je wilt van het plaatselijke politiekorps, maar dit is wel lekker progressief gehandeld. Tuurlijk, dit is Friesland, qua loeihard terrorisme gebeurt hier weinig. Toch weet je nooit hoe een koe een bomgordel vangt.

Want ja, bomgordels en andere aanslagplegers kiezen steeds vaker een publieke ruimte vol relatief onschuldige mensen om eens flink huis te houden. Dat is vreselijk en het is ook de realiteit.

Dus dan ga je oefenen in locaties die echt zijn. Strakke ontwikkeling. Mocht er hier ooit iets mis gaan, God verhoedde het, dan weet de politie tenminste een beetje wat te doen.

Ga het gesprek aan ( comments)