Plantjes in glas en meer groen spul bij Mevrouw Dientje

kraamkamer van mevrouw dientje

Sinds een week kun je op de Kelders terecht voor hele leuke plantjes en ander spul voor in je huis. Mevrouw Dientje is een winkel vol groene woonaccessoires.

Mevrouw Dientje is een klein gezellig winkeltje dat vol staat en hangt met vetplantjes, vintage posters en leuke boekjes die meestal over planten gaan. Ideaal om jezelf even onder te dompelen, maar let op. Als je er naar binnen loopt, kom je er gegarandeerd uitwandelen met een leuk kleinnood als een airplant, of zo.

De groene toko is van Stern Nijland, die na twintig jaar Amsterdam weer terug is in Leeuwarden. ‘Daar is het wel verzadigd met dit soort zaakjes,’ zegt ze, ‘en hier is nog veel meer ruimte voor leuke dingen.’

Mevrouw Dientje bouwt groen in glas

Biotoopje van mevrouw dientje

Deze groene biotoopjes vind je van groot tot klein.

Leukste items in haar winkel zijn met afstand de plantjes en mosjes in afgesloten glazen potten. Zelfs zonder groene vingers kun je je hier geen blaar af branden, want doordat er niks in of uit kan vormt het zijn eigen ecosysteem. De planten verdampen het water dat ze opnemen, dat condenseert op het glas en drupt weer de grond in. Ah, the circle of life.

Wie wil er nou niet zo’n eigen tuintje in een stolp? Stern maakt ze zelf en weet ook dat ze te gek zijn. Daarom gaat ze in Mevrouw Dientje workshops geven zodat we het lekker ook zelf kunnen leren.

De eerste van die workshops is waarschijnlijk eind maart, al weet ze nog niet wat dat moet gaan kosten. ‘Misschien alleen de materiaalkosten,’ denkt Stern. ‘Het hoeft mij niet per se wat op te leveren. Zo kunnen mensen ook eens de winkel zien en dat is ook al leuk.’

Nou, hier wordt een mens blij van. Surf even naar de Facebook van Lady Dientje voor meer info.

Mevrouw Dientje