Pizzakoerier overvallen in ijskoude nacht

pizza gestolen van pizzakoerier

Ja verdikke, dit is dus niet de bedoeling, he? In de nacht van zaterdag op zondag is een pizzakoerier in Leeuwarden overvallen door een enorme hater.

De Liwwadder pizzakoerier liep in de donkere kou van De Schapestraat doodleuk de door jou en mij bestelde pizza’s rond te brengen, toen er opeens een enorme klootzak voor z’n bevroren neus stond.

‘Je geld of je leven.’ riep de stumper. Of een variatie daarop. Met als resultaat dat een onschuldig iemand z’n pizza echt veel te laat in huis had. En dat die bezorger misschien een trauma heeft, dat is ook niet leuk.

Als je voedselbezorgers gaat overvallen, dan is er wel wat mis, hoor. Dat je in je levensonderhoud voorziet door minder legale activiteiten te ontplooien is tot daar aan toe. Of nou ja, eigenlijk niet, maar je weet dat het gebeurt.

Een pizzakoerier laat je met rust

pizzakoerier in leeuwarden

Kijk die dude nou dapper zijn.

Een pizzakoerier overvallen is echter heel andere koek, dat flik je niet. Dat is dus een jonge kerel die wat geld maakt door in alle eerlijkheid op een scooter pizza rond te brengen naar mensen die ook gewoon honger hebben.

In de ijskoude nachten die we de afgelopen tijd hebben gehad, is dat heus geen pretje. En hoeveel zal die pizzakoerier nou helemaal bij zich hebben? Vijftig euro aan wisselgeld, meer kan het niet geweest zijn. Deze door-weer-en-wind helden laat je gewoon altijd met rust en als ze je voorbij snellen, dan groet je ze met de nodige eerbied.

Vind deze klootviool

Met de door God aan alle pizzakoeriers gegeven onverschrokkenheid is de jongen na de eerste schrik nog wel achter de overvaller aangegaan, maar bij de Schoppenhofstraat verloor hij ‘m uit het oog.

Nu is de politie natuurlijk opzoek naar de dader. Die kun je als volgt herkennen:

– Tussen 20 en 30 jaar oud
– 1.75 à 1.80 meter lang
– Surinaams/Antilliaans uiterlijk
– Aan de zijkant opgeschoren kroeshaar
– Een zwart leren jackje en spijkerbroek

Weet je meer, of heeft je huisgenoot ineens vijftig euro extra en een berg pizza op tafel, bel dan met 0900 – 8844.

Ga het gesprek aan ( comments)