Piano’s in stad voor Fair Saturday tegen Black Friday

Piano op Nieuwestad

Black Friday is voor koopzieke consumeerschaapjes. Als tegenbeweging vindt in Leeuwarden nu Fair Saturday plaats. Even normaal doen met z’n allen. Die kleurige piano’s in de stad horen daar ook bij.

Waar het bij Black Friday draait om iedereen zo rap mogelijk in een geldvergooiende koopjesmania te krijgen, is de sfeer deze zaterdag een stuk minder egoïstisch. Fair Saturday gaat over aandacht voor elkaar en de maatschappij. Eigenlijk gewoon oer-Hollandse gezelligheid dus.

Nou gaan we hier niet helemaal heilig lopen doen over het belang van zo’n dag. Tuurlijk mogen we wel wat minder idiote hoeveelheden geld uitgeven natuurlijk moeten we saampjes meer sociaal doen. Is ook echt belangrijk en heel erg relevant. Goed idee ook, dit.

Maar het is ook gewoon weekend en we hebben even geen zin om met een duurzaamheidsvingertje te gaan wijzen naar de samenleving. Wil je echt meer weten over het hoe en wat, dan lees je dat maar mooi op deze of deze website. Lopen wij even door naar die gepimpte piano’s overal.

Piano’s en een feestje in de avond

Piano bij Oldehove
Toe dan, speel!

Voor deze Eerlijke Zaterdag zijn er in totaal tien piano’s pardoes in Leeuwarden geplant. Dus loop je nou door over de Nieuwestad, op weg naar je volgende spijkerbroek, dan is het leuk als je even stil blijft staan bij zo’n kunstwerk. Want muziek zorgt voor gezelligheid, voor sfeer en voor afleiding van de drang om geld uit te geven. Scheelt je geld, levert je sociale dingen op.

Verder ga je eigenlijk niet heel veel van merken van dit Fair Saturday. Logisch, want het is immers een dag waarop wat minder om je aandacht wordt geschreeuwd. Die mag je lekker zelf houden.

piano voor Fair Saturday
Geef die man applaus!

Wel is er vanavond in de Harmonie nog een feestje. In de geest van Fair Saturday is dit helemaal gratis. Meestal betekent zo’n prijsje dat het programma ook niet al teveel geld waard is maar holymoly dat ziet er juist helemaal lekker uit.

Idiot Smith, Turbo Guru, DJ Klap, 45Acidbabies, het staat er allemaal. Je zult niet elke band kennen, maar geloof ons, dit is een heel sterke line-up. Is gehosseld door Asteriks en Self. Collective, dus ja. Dat zit altijd wel goed.

Hier is het event op Facebook. Be fair, klik op Aanwezig. Fun fact ter afsluiting: Leeuwarden is de eerste stad in Nederland die Fair Saturday viert. Sociale voorlopers, baby!