Oud nieuws: Gerard Ekdom in Glazen huis 2014

sr13 Ekdom Serious Request 2014

Leeuwarden is weer even niet weg te slaan van nationale televisie. Want Serious Request 2014 komt van de grond. Zo zijn de dj’s, waaronder Gerard Ekdom, gisteren bekend gemaakt en dat gaat gepaard met toffe beelden van SR13 in 058.

Maar goed, de dj’s zijn dus bekend. Gerard Ekdom in het Glazen Huis in Haarlem, dat is nieuws denken ze overal. Dat is het dus niet, dat weten we stiekem al bijna een jaar. Vorig jaar interviewt Susanne Steenhuis Gerard Ekdom in café de Bak, waar de dj een week lang een restaurant runde.

Gerard klapt uit de school

Tijdens dat interview klapt Gerard een beetje uit de school. Het gesprek gaat  uiteraard over dat hij in Leeuwarden niet in het huis zit. Dat vindt Gerard niet erg vertelt hij, want het is ook wel een keer tof om het van de buitenkant mee te maken. Maar vooral: “Volgend jaar zit ik sowieso weer in het Glazen Huis.”

Waarop Susanne naar de redactie spurt met de gedachte nieuws te hebben. En terecht, er ligt een compleet protocol met verkiezingen en andere poespas klaar en aan het einde van de rit worden in november, dik anderhalve maand voor het evenement, de dj’s bekend gemaakt, met alle media-aandacht van dien.

Suus en Ekdom

Susanne Steenhuis interviewt Gerard Ekdom

Keihard nieuws… tot 3FM belt

Toch weet de kleine radiomaker vorig jaar al heel stellig te melden dat hij dit jaar in Haarlem weer een week als ‘een guppy  in een glazen bak woont’. Nieuws dus, complimenten voor Susanne voor het ontfutselen van de uitspraak, snel online en tevreden gezichten op de redactie. Brengen we toch maar mooi echt nieuws.

De euforie duurt echter niet lang. Al snel belt 3FM, het bericht klopt niet. Het moet per direct offline en wel NU! Want protocol en Gerard weet dat nog helemaal niet. Niemand weet dat nog volgens het radiostation en als hij dat heel stellig brengt, dan brengen wij van 3FM nu heel stellig dat het nog niet bekend is.

Alweer bijna een jaar geleden

Offline, is het devies. En wel nu, of afzwakken, dat mag ook, alleen melden dat Gerard heel graag dit jaar weer in het Glazen Huis wil. Dat maar gedaan, want anders relatie met 3FM op het spel en we moeten nog de hele week en anders ook nog een compleet interview voor niets.

Nu blijkt dat Gerard zijn gebeden zijn verhoord. Hij mag zich de week voor kerst opsluiten in het Glazen Huis. Whisfull thinking? Of wist hij toch al meer vorig jaar? Maakt ook niet uit, met Gerard in het huis wordt het in ieder geval weer leuke televisie. En damn, wat vliegt te de tijd.

Ga het gesprek aan ( comments)