Oud & Nieuw in Leeuwarden? Dit zijn de leukste feestjes

Aftelfeest Leeuwarden

Het moment waarop je 2019 inruilt voor 2020, is een moment waarop je feest viert. In Leeuwarden kun je dat prima doen en wel op de volgende locaties.

Eerlijk is eerlijk, op stap met Oud & Nieuw is altijd een verschrikking. Of je bent al stomdronken voor je goed en wel de deur uit bent, of je hebt een kaartje voor net het verkeerde feest. Ergens anders kom je dan niet meer binnen.

Dat is trouwens het ergste, je moet opeens overal een kaartje voor hebben, terwijl je er normaal toch echt gratis binnen loopt. Wat is up met dat? Ergens daagt er iets dat er een goede reden voor is. Oh ja, geld verdienen.

Goed, dat moet ook gebeuren. Dus je zit met een dilemma. Voor welk feest ga je een ticket kopen? Hier staan er een stuk of wat op een rijtje, samen met een totaal niet objectieve beoordeling.

Nacht van Neushoorn

oud en nieuw nacht van neushoorn

Gewoon op zoek naar een lekker feestje voor de laatste nacht van het jaar? Dan is de Nacht van Neushoorn jouw ding. Het is meteen drie feestjes, dus je zit altijd goed. De grote zaal vol 70’s, de Arena vol met van alles en nog wat en het café als Top2000-toko.

Kost vijftien euro in de voorverkoop. Is pittig, maar na drie edities is dit wel een garantie op een leuke avond.

Het Drie-In-Een-Feest

drie in 1 ticket

Weet je nog dat we in de eerste alinea’s zaten te bitchen dat je met een ticket zo beperkt bent in je kroegkeuze? Nachtwacht, Syb’s en Bebida’s horen je en brengen de oplossing in de vorm van een 3-in-1-ticket.

Net als vorig jaar, dus. Voor een tientje mag je bij alle drie de tenten naar binnen. Kiezen is voor sukkels. Nu al de moeite waard.

Bubbels

oud en nieuw in bubbels

De oudste, beste, belangrijkste en enige gay café van heel Friesland geeft natuurlijk ook een feest om 2019 dikke doei te zwaaien. Oud & Nieuw in Bubbels, heet de avond. Niet origineel, wel duidelijk.

Voor zover te beoordelen in het event, kun je hier gewoon gratizzz naar binnen. Lekker wel. Ben je trouwens hetero, blank of Buma, ben je ook welkom. Zo zijn ze hier. Inclusief, weet je wel.

NYE @ Club Hemingway

new years eve in hemma

Hemingway, trouwens, was een baas van een schrijver, die geloofde dat mannen moesten vechten. Het was een knokker, die man. Korte zinnen, geen poespas, keiharde stijl.

Hemingway is ook nog een club in Leeuwarden en wel een hele beste. Hier geloven ze dat mannen en vrouwen moeten dansen. Lange nachten, veel poespas. Voor een tientje heb je een prima avond met keurige techno en house.

Ook zijn er in Hemma handige prijzen als je meteen gaat voor de hele fles Beerenburg-cola of iets dergelijks. Dus je gaat gewoon helemaal knetter. Op z’n Hemingway’s.

De Scooter’s New Year Party

Ton van scooters
Always <3 Ton.

Ah, Scooters. De kroeg waar je nooit heen wilt, maar toch altijd terecht komt en een heel goed feestje hebt. Qua Oud & Nieuw is dat precies hetzelfde. Je gaat Scooter’s niet plannen, maar ergens rond twaalf zeg je, ‘Anders gaan we toch gewoon naar Scooter’s? Ik las dat het daar best wel oké is.’

Dat is het ook. In de huisband staat ook de kroegeigenaar Ton, en bij je entree krijg je een glas bubbels. Dus dat wordt gewoon leuk man.

Red – NYE x R&B Exclusive

nye RB RED

De enige echte club van Leeuwarden is Red. Daar kan voorlopig niks aan tippen, qua loeiharde club-feel. Dus vanzelfsprekend houden ze daar een feestje voor het nieuwe jaar.

Ditmaal staat het in het teken van R&B Exclusive. Lome beats, traag met die heupen en probeer niet te zweten. Want het wordt hier een heet begin van 2020. Vijftien euries in de voorverkoop.

Vissend het jaar uit

oud en nieuw vissen

Ja, je kunt natuurlijk wel weer gaan dansen, drinken en snuiven, maar je kunt ook godverdomme gewoon even normaal doen. Pak je hengel uit het vet, druk een worm tegen die haak en ga vissend het jaar uit.

Het gaat hier nota bene om een roofviswedstrijd. Dat betekent dat je de vissen van je buurman mag stelen. Wat street fishing is weten we verder niet, maar who cares? Heb je dat artwork gezien? Nou dan!

New Years Eve bij Bascule

nye bij bascule

Of er nog wat bijzonders gebeurt is niet bekend, maar Bascule heeft ook een feestje. Kaartje is €12,50 en weet je, het wordt hier gewoon ook kneitergezellig. Vooral als je hier vaste gast bent, kan het eigenlijk niet mis gaan.

Happy New Year Shooters

Shooters oud en nieuw

Natuurlijk mag in deze New Years Eve lijst het feest van Shooters niet missen. Toch wel de grootste kroeg van het Ruiterskwartier. Voor tien euro, exclusief stomme ticket fee, krijg je fissa zoals Shooters fissa maken doet. Veel drank, prima muziek en dat wat.

Vul deze lijst aan

Dit is natuurlijk de Leeuwarder lijst der lijsten van het jaar 2019. Maar compleet istie niet. Feestjes missen willen we niet, dus drop jouw partijtje in de comments of via een berichtje. Dan voegen wij hem toe en is dit lijstje weer wat beter.