Oproep: zet Leeuwarder talent internationaal op de kaart!

.

url-5
Kennen jullie Liet International wel? Dat is een bandcontest voor minderheidstalen. Groot in nagenoeg alle deelnemende landen, maar niet zo groot in Nederland. Zelfs Friesland blijft achter. Dat vinden wij jammer. Helemaal omdat het ervoor zorgt dat Friesland dan altijd met typische songfestivalbandjes op de proppen komt. Deze zogeheten ‘huisvrouwenpop’ is nu niet bepaald een goede weerspiegeling van de levendige popcultuur hier in de buurt. Frjemdling deed afgelopen jaar met een vette act die volgens presentatrice Marijke Roskam deed denken aan bands als Portishead. De band, gevormd rondom Jos Blomsma (Jean Parlette e.a.) strandde in de finale, jammer genoeg. Het kan wel, want zanger Laurens van der Meulen won Liet al eens met indrukwekkende Friese liedjes. Allesbehalve een hoog huisvrouwenpop gehalte dus.

Daarom doet Suksawat een oproep aan alle muzikanten die ooit in de rubriek ‘058’s got talent‘ zijn voorbij gekomen: schrijf je in! Eén liedje is genoeg voor deelname, die moet natuurlijk wel even in het Fries. Het is namelijk tijd om de goede Leeuwarder/Friese popscene eens even goed op de kaart te zetten. Ter illustratie van de omvang van Liet: zelfs de BBC heeft de uitzendrechten van de finale voor de komende jaren geclaimd. Daarmee is een groot en goed bekeken internationaal podium voor de vele goede bands in buurt binnen handbereik.

Inschrijven is gratis en kan via de site van Liet. Eén voorronde winnen, de regiofinale winnen en je staat op Corsica met je neus voor de camera’s. GO!

 

Ga het gesprek aan ( comments)