Op dit moment bijna geen corona meer in Friesland

coronavirus in leeuwarden

Vanochtend publiceerde de Leeuwarder Courant een opvallend bericht. Zij wisten te melden dat er bijna geen coronabesmettingen meer zijn in onze provincie. Zo heeft er de afgelopen week ook geen enkele ziekenhuisopname van coronapatiënten plaatsgevonden.

Die gegevens heeft de krant weten te halen uit het meest recente weekoverzicht van GGD Fryslân. Daarin staat onder andere dat afgelopen week slechts veertien nieuwe personen zijn besmet met het beruchte virus.

Zo staan we ervoor

mcl

Naast dat er de afgelopen week geen nieuwe opnames zijn geweest in de Friese ziekenhuizen, neemt het aantal mensen met coronaklachten nauwelijks toe. Mensen met deze klachten komen in aanmerking voor een coronatest, waarvan er momenteel ruim honderd per dag van worden afgenomen in Friesland.

Op 15 mei is voor het laatst een Fries overleden aan het virus; een man van in de negentig. Het totaal aantal overledenen aan het virus in onze provincie staat op 65. Op dit moment liggen er op de Friese IC’s bijna geen patiënten meer.

Nog geen zicht op effect van versoepelingen

Toch moeten we niet te vroeg juichen. de versoepelingen die op 11 mei zijn ingegaan, zijn pas twee weken later zichtbaar. Vanaf 25 mei kunnen we dus pas de effecten zien van de ontwikkeling van het virus na de versoepelingen.