Ontmoet Startup Weekend tijdens de Launch Party

launch party startup weekend

Een beetje ondernemersgeest heeft wel eens een keer gehoord van het Startup Weekend. Maar wat is het en hoe helpt het je om ondernemer te worden? Dat hoor je tijdens de Launch Party.

Je doet lekker je ding op de wc, staat lekker onder de douche na een drukke dag of je bent lekker aan het bieren met vrienden. Plots overvalt je een idee. Die éne oplossing voor dat éne probleem.

Briljant! De hemel zij geprezen, jij gaat de wereld veranderen. Maar waar ga je beginnen? Je kunt natuurlijk zelf alles gaan uitvogelen en een paar jaar lopen aanklooien. Leuk hoor. Duurt wel lang.

Of je doet lekker mee aan het Startup Weekend en werkt je idee binnen drie dagen uit tot een onderneming. Dit jaar vindt de Leeuwarder versie van het wereldwijde evenement plaats op 1, 2 en 3 juni, in De Kanselarij.

Wordt binnen een weekend ondernemer

Launch party startup weekend

Feestje!

In die drie dagen ga jij, samen met anderen aan de slag om jouw idee tot leven te wekken. Onder begeleiding van topondernemers en experts uit verschillende vakgebieden. 

Er is gratis drank, gratis eten, fanatiekelingen in hun vakgebied(van zusters tot havenmeesters) en ruimte om aan de slag te gaan met je idee. 

Klinkt tof. Twijfel je nog en wil je net wat meer weten? Dan moet je aanstaande donderdag naar de Launch Party in Grand Café Z. Hier leer je alles wat je nodig hebt om vol goeie moed het Startup Weekend te ownen.

Het feest begint om 19:30. De entree is gratis, er zijn drankjes en allemaal interessante mensen die ook willen ondernemen, of het al doen. Oh, en er worden twee kaarten weggegeven voor het weekend zelf. Wat wil een mens nog meer?

Throwback naar de eerste editie

startup weekend 2017

Dikke winst, dikke prijzen

Even een terug naar vorig jaar, toen Suksawatreadacteur Henk in de zaal zat en bijna per ongeluk het Startup Weekend won. Ter plekke besloot hij zijn idee te delen, dat hij weer van een vriendin had gejat.

Er waren drie mensen die zijn idee tof vonden en in zijn startup stapten. Na drie dagen bikkelen had de groep van vier man sterk het winnende idee: De Vette Vegan. Hier, lees maar terug.

Ze wonnen alles om de boel op te pakken en goed van start te gaan. Henk schrijft echter liever, dan dat ie met een dikke Lambo door de straten van 058 tourt. Niets mis mee natuurlijk, maar wij hadden het wel geweten.

Waar het op neer komt, je moet gewoon even meedoen met het Startup Weekend. Het is te gek en op het einde ben je onderdeel van een startende onderneming.

Wat er daarna gebeurt is aan jou. Wat er daarvoor gebeurt is aan ons. En dat is dus die Launch Party op donderdag. Wees erbij en we vertellen je alles wat je moet weten over deze snelkookpan van ondernemerschap.

Door: Moustafa Boutzamar, organisatie Startup Weekend

Ga het gesprek aan ( comments)