Online premiere: Drie Mensen Vinden Een Auto
Dames en heren, weledelgemêleerd publiek, Liwwadders en ander tuig, mogen wij uw aandacht voor de korte film ‘Drie mensen vinden een auto’ van de Leeuwarder filmmakers Natte Haring. 

Het is met gepaste trots dat wij vandaag dit twaalf minuten durende spektakelstuk op ons aller Suksawat mogen presenteren. Zoals de titel al doet vermoeden, gaat de film over drie mensen die een auto vinden.

Wat volgt is een wilde nacht waarin niemand elkander vertrouwt en elk personage een ander plan heeft voor de vierwieler. We zouden er meer over kunnen vertellen, maar het is leuker als je deze bizarre roadmovie zelf ziet.

De film heeft de afgelopen twee jaar over filmfestivals door de hele wereld gezworven en nu is het de beurt aan het grote publiek om de film te bekijken. Als vaste lezer van dit platform ben je er dus als eerste bij. Yay!

Natte Haring en het Leeuwarder leven

natte haring filmmakers premiere

Echte Liwwadder filmmakers.

Het is niet voor niks dat het collectief ons heeft benaderd om deze film voor het eerst online te gooien. De Leeuwarders van Natte Haring geloven namelijk heilig in een florerende filmcultuur in het noorden.

Nu is die er nog niet. Want zodra er iemand in Leeuwarden leuk films kan maken, gaat hij of zij naar de Randstad. Daar kun je tenminste wat brood met je werk verdienen. Een soort cinematografische braindrain, zeg maar.

Wil je dat lekkende brein een halt toeroepen, dan moet je er een kurk in stoppen. En het lijkt erop dat Natte Haring die kurk is. Ze doen in ieder geval hun best hier wat neer te zetten waar filmliefhebbers wat aan hebben.

Bijvoorbeeld door ‘Drie Mensen Vinden Een Auto’, toch een Leeuwarder productie, te laten premieren op het Leeuwarder platform dat je nu zit te bekijken.

En ze bouwen verder door het opzetten van de heuse Natte haring Filmclub. Zo kon je gisteravond hun allereerste filmavond bezoeken in Neushoorn Backstage. Hier werden door een mannetje of dertig zeven korte films bekeken en besproken, met daarbij een biertje.

Wat de mannen van het collectief betreft, is dit het eerste clubavondje van velen. Wat ons betreft idem dito. Meer cultuur is meer beter. Hoe dan ook, wat vind jij van ‘Drie Mensen Vinden Een Auto’?