Oldehove siert nieuwe putdeksels in stad

nieuwe putdeksels leeuwarden

Een aantal putdeksels in de binnenstad hebben sinds kort een machtige opdruk. De skeve Oldehove maakt van elke rioolafvoer een pronkstukje.

Ze zijn nog maar net geplaatst, deze gloedjenieuwe putdeksels in onder meer de Grote Kerkstraat. Een handjevol. Als we onze collega’s bij de LC mogen geloven, dan worden het er snel meer. Zelf vroegen die krantenmakers het na bij de gemeente zelf, dus dan zal het wel kloppen.

Ook mooi en vooral heel fijn voor de lui die zich graag hardop afvragen of dit dan is waar al onze belastingcenten heen gaan, deze gietijzeren rondo’s zijn net zo duur als de normale uitvoering.

Ziet er vet uit, toch? Als je ze zelf even wilt bewonderen kun je het best in de buurt van de monumenten rondbanjeren. Daar zijn ze nu vooral te zien. Later kan het maar zo zijn dat de rest van Leeuwarden ook aan de beurt is.

Een geverfde deksel is een mooie deksel

Blauwe putdeksels leeuwarden

Foto is gepikpakt van de Ons Leeuwarden Facebook.

Even verder op de internets, surften we tegen een blauwe versie aan. Dat heeft de gemeente niet zelf gedaan, maar twee vrouwen met een kwast. Terwijl de verf nog nat is, drukken ze er een doek op. Zo krijg je een enorm vette print.

Niet om het een of ander, maar even een houten lijst eromheen en je hebt in één keer een eigen Liwwadder kunstwerk. Mochten de dames van bovenstaande foto zichzelf herkennen, of ken jij ze? Neem dan even contact met ons op. Dat soort initiatieven, helemaal Mienskip, helemaal mooi.

De vette putdeksels van Leeuwarden

nieuwe putdeksels leeuwarden

Het zijn trouwens niet de enige putdeksel met een motiefje van deze stad. Op zeven plekken in het centrum zijn er ook nog een paar die zijn ontworpen door een een stel kunstenaars.

Het zijn er zeven en ze liggen er om de pelgrimstocht van Sint Jacobiparochie naar Santiago de Compstella uit te beelden. Ja, jongens en meisjes, heb je weer wat geleerd.

Oh, en dan is er ook nog eentje om de oprichting van de Leeuwarder Courant te vieren. Dan heb je het wel gemaakt hoor. Als je voor je prestaties een putdeksel krijgt. Want wat is een putdeksel anders dan een liggende medaille?