Oepsie, even vergeten dat de Brexit een dingetje was

vlaggetjes

Je hebt ze vast al zien hangen: vlaggetjes van alle landen in de Europese Unie aan de Stationsweg. De bedenker was alleen één dingetje vergeten: de Brexit. 

Het nieuwe stationsplein is mooi geworden. Kinderkoppies en zo. En niet te vergeten: een rij palen met vlaggetjes. Dat is natuurlijk in het kader van LF2018, zodat al het volk kan zien dat ons kleine stadsje een plek is met internationale allure. Bovendien is Culturele Hoofdstad een Europese aangelegenheid, dus logisch dat alle lidstaten van de Europese Unie vertegenwoordigd zijn.

Ze horen er niet meer bij

Maarrrrrr de bedenker van dat alles heeft met één ding geen rekening gehouden: de Brexit. Het Verenigd Koninkrijk hoort er natuurlijk helemaal niet meer bij, pleite, foetsie, bye bye. Nou ja, ze zitten in een vergevorderd stadium van de uittreding. Ver genoeg in ieder geval om de vlag weer naar beneden te takelen, want de rood-blauw-witte trots van het Verenigd Koninkrijk is pardoes weggehaald. Jammer joh.

Terecht natuurlijk, out is out. Blijft alleen wel een lege plek over en eerlijk, dat ziet er niet uit. Daar moet dus iets voor terugkomen, vinden wij. En hoewel het officieel Leeuwarden Friesland 2018 is, de Friesche vlag is toch iets te veel geclaimd door DKV. Geen optie dus. Maar gelukkig blijft er nog een heul mooi doek over: de Liwwadder vlag!

Big Bang Theory

En dan niet de huidige, ietwat saaie geel-blauwe banen. Nee joh, gewoon de oude Liwwadder stadsvlag die al jaren furore maakt in de serie The Big Bang Theory. Een blauw doek met indrukwekkende leeuw. Sowieso een idee om die weer te gebruiken, want het straalt toch nét wat meer pit uit dan een paar stroken geel-blauw, toch?

Goed idee, of heb je zelf een betere suggestie? Laat het vooral weten in de comments op Facebook!

Ga het gesprek aan ( comments)