OBSKUUR – Vetste halloweenfeest van het jaar in Leeuwarden

Einde van deze maand is het alweer Halloween. Reden genoeg voor mooi maffe feestjes. Obskuur uit Leeuwarder doet er een schepje bovenop en geeft waarschijnlijk het beste en meest duistere feest van de stad.

Halloween, het feest dat je pijnlijk leert dat een make-uptutorial op Youtube in de werkelijkheid toch niet zo makkelijk is, waardoor je er na wat gefröbel met schmink en lippenstift niet uitziet as een besmette zombie, maar als een lekkende aardbeientaart.

Wil je nou eens een keertje echt iets leuks doen op deze avond, zeg maar ietsjes meer dan ranzig nepbloed in je bakkes en een uitgeholde pompoen op de tafel?Zorg dan dat je dit jaar  naar De Kanselarij gaat.

Onder de naam OBSKUUR organiseert men daar het nu alvast idioot griezelige feest ‘Het Oordeel’. Niet eerder was de opmerking ‘bijzijn is meemaken’ zó van toepassing.

Zuster Saloma is de koningin van Halloween

Zuster Saloma van OBSKUUR

Dit is dus die Zuster Saloma.

Want vorig jaar organiseerden de mensen achter OBSKUUR ook al een feest voor Halloween. Nou ja, feest… Het was eerder een soort van beleving die een kleine maand duurde en uiteindelijk zijn hoogtepunt vond in een besloten feest in de Leeuwarder popbunker.

Vijfenzeventig genodigden kregen onaangekondigd en zonder afzender een simpel papieren document toegestuurd, met daarop een website en een code. Als je die code op de website invulde, vertelde ene Zuster Saloma dat de wereld zoals we die kenden zou vergaan. Iedereen ging zo’n beetje dood.

Tenzij je een serum toegediend zou krijgen, waar die beste Saloma toevallig nog een aantal buisjes van had liggen. Als je met Halloween naar haar bunker zou komen, zou jij met de rest van de selectie zo’n serum toegediend krijgen.

Zo’n schimmige manier van mensen uitnodigen is natuurlijk al best wel heel vet en het feest zelf was godzijdank ook om in te lijsten. Hier, kiek maar. Inclusief bloederige dokters en een dodelijke escaperoom, stond alles die avond in het licht van het virus dat ons met z’n allen zou verwoesten.

OBSKUUR II – Het Oordeel

Het oordeel van obskuur

Ook in 2018 is er dus weer wat schimmigs aan de hand met die Zuster Saloma. Net als vorig jaar mag je rekenen op een volledig aangeklede avond Een frigh-night-achtige ervaring waar je zelf onderdeel van bent.

Het verhaal is dat Zuster Saloma een stoute meid is geweest en dat ze voor de rechter moet verschijnen. Op 27 oktober zal ze in de kelder van de Kanselarij berecht worden voor het laten verdwijnen van een grote groep personen.

Jij en wij mogen als getuigen op komen dagen en dankzij ons uitstekende journalistieke netwerk, weten we dat er ook echt een rechtszitting komt. En acts met vuur, theater, toverij en een shitload aan van die momenten dat je denkt ‘Wat. De. Fuk.’

En dat alles niet in een vrolijk puberaal jasje, maar serieus eng. Dat je halverwege misschien zelfs een beetje gaat wensen dat je toch maar thuis was gebleven.

Zin an? Schrijf je dan in via het Facebookevent, of scoor anders direct je kaartje door naar deze link te manoeuvreren. Dresscode is ‘duister’ en de after is in Hemingway, ook niet verkeerd.