Is N.W.A. Leeuwarden de investeringsmaatschappij van Dr. Dre?

N.W.A. beheer en rap

In Leeuwarden is een bedrijfje gevestigd dat exact hetzelfde logo gebruikt als dat van legendarische hiphopgroep  N.W.A. uit Amerika. Maar dan ook exact hetzelfde. 

Het begint met een plaatje van voormalig Suksabaas en hiphop-liefhebber Jacco op Facebook. Op de Ossekop 12 is volgens een eenvoudig en elegant gouden bordje het bedrijf N.W.A. Beheer gevestigd.

Een beetje cultuurliefhebber weet waar die drie letters voor staan. Niggaz Wit Attitudes. Revolutionaire gangsta-rap, straight outta Compton. Het logo dat Dr. Dre en z’n vrouwonvriendelijke kornuiten gebruikten, is precies hetzelfde als dat van N.W.A. op de Ossekop. Toeval?

Hoe kan dit

Op zich niks aan de hand natuurlijk. Man zet bedrijf op, vraagt buurjongen Tjeerd om een website te maken, buurjongen Tjeerd Googled even op ‘N.W.A.’ en denkt ‘hey dat is een vet logo, die gebruik ik.’

Of het is wel met opzet. De mensen van de beheergroep zijn misschien wel enorme fans van rap uit de voorsteden van Los Angeles en gebruiken het logo uit de vorige eeuw als een soort eerbetoon.

Of, en dat is nóg leuker, dit is gewoon de investeringsmaatschappij van the one and only Doctor Dre himself. Een Leeuwarder B.V. als spaarpotje van een van de grootste hiphop-legendes ooit, hoe vet zou dat zijn?

Gelijkenis met N.W.A. is toeval

NWA LOGO Volledig

Dit is het volledige logo van N.W.A. Beheer.

Maar als we N.W.A. Beheer (Straight out of Leeuwarden) te spreken krijgen, hebben die echt geen idee waar we het over hebben. ‘Puur toeval,’ zegt het bedrijf, ‘dat lettertype staat gewoon in MS Word.’

Dat is eenvoudig te checken en ja hoor, het is gewoon ‘Mistral‘. Waar de drie letters in Leeuwarden voor staan, wil de beheergroep liever niet kwijt, dat is privé. Vinden we prima, ieder z’n eigen.

Zelf ziet de vastgoedinvesteerder de gelijkenis in het logo helemaal niet. ‘Bij ons staat er nog ‘beheer’ achter, plus een familiewapen en gebruiken wij zwarte letters.’ Ja, dat is inderdaad een wéreld van verschil. Goed, heeft dit bedrijf dan echt helemaal niks met de Niggaz Wit Attitudes te maken?

‘Tot vandaag hadden we nog nooit van die hiphopband gehoord,’ zegt N.W.A. Beheer, ‘al verklaart het misschien wel waarom er hier af en toe mensen voor de deur “Yo Yo Yo” staan te roepen.

Dat is wel grappig. Verder is dit niet een heel spannend verhaal. Om het goed te maken, hier een liedje van onze favoriete [/insert politiek correcte vertaling voor Niggaz] met een houding. Het was vandaag een goede dag.

 

Ga het gesprek aan ( comments)