Restaurant Novelle gaat het net even anders doen

novelle leeuwarden

De stickers van Mellow zijn nog niet van het pand aan de Tweebaksmarkt af, of een nieuwe bewoner is al aangekondigd. Novelle belooft ons ‘eten en drinken met spektakel’. Hoe werkt dat dan?

Het pand waar tot een paar dagen geleden nog chocoladehemel Mellow in bivakkeerde, is een moeilijke spot voor horeca. Mellow zelf hield het er amper een half jaar vol en het bleekjes ingerichte veganrestaurant dat er daarvoor in huisde, zat er ook niet bepaald een halve generatie lang.

Het stuivertje wisselen gaat snel bij de buren van de Paddy’s en dat kan maar één ding betekenen. Het pand is behekst. Of de restaurants waren gewoon niet goed genoeg, dat kan ook.

Novelle wil je betoveren met insta-porn

novelle mooi eten

Dit kun je straks krijgen. Pure Insta Porn.

Je moet dus van goede huize komen om van deze plek iets te maken dat langer open blijft dan de periode dat er paaseitjes in de supermarkt liggen. “Dit wordt dé plek waar je geweest moet zijn als je in Leeuwarden komt,” beweren ze bij Novelle zelf.

Dat klinkt ambitieus en we geloven het graag, maar hoe dan? “Door het hier net even anders dan anders te doen,” krijgen we te horen. “Het begint al bij de inrichting. Die wordt chique en netjes, maar ook een beetje gek.” Dat verklaart misschien de ananas in het beeldmerk.

In Novelle draait het straks om beleving. “Het bord, de dressing over het vlees, de manier waarop je gerecht aan tafel wordt gebracht, overal is over nagedacht,” gaat men hier verder. “Bij Novelle ga je niet even eten, je gaat een avondje uit.”

Het klinkt allemaal lekker fancypancy. “We willen een wow-effect creëren. Als je eten op tafel staat, dan moet het een schitterend plaatje zijn, dat je bij wijze van spreken meteen op Instagram wilt zetten.”

Eten als een koning per februari

novelle coming soon

Ben je al enthousiast? Wij wel. De keuken wordt internationaal, wat zoveel inhoudt dat er voor ieder wat wils is. Een kleine kaart moet het worden. “We serveren liever zes gerechten die echt bijzonder zijn, dan dan twintig gerechten zonder dat we dat beetje extra kunnen geven.”

Als het goed is gaat de boel in februari open. Maar allen als het goed is. Want ook hier is de kwaliteit belangrijk. “het moet helemaal in orde zijn,” zeggen ze, “anders wordt het gewoon een paar weken later.”

Nou goed, dan wachten we nog even. Blijf op de hoogte via hun website.

Ga het gesprek aan ( comments)