Nieuwe stationspiano ingewijd door rockende Harmen

Station Leeuwarden krijgt zaterdag een nieuwe piano op het perron. Om van deze gebeurtenis een feestje te maken, komt internetheld Harmen Schiphof als een van de eerste mensen er op spelen.

Harmen kennen we nog toe ‘ie in september de piano alle hoeken van het station liet zien. ‘Whole Lotta shaking’ en zijn guitige kop ging alle internets over. Ook te danken aan het dansende stel, dat opeens een tweede jeugd beleefde.

Diezelfde piano heeft nu z’n blijkbaar beste tijd gehad. Er is genoeg op gebeukt, voldoende mee geshaked. Het arme ding zal nu eindigen als anoniem brandhout. En eerlijk is eerlijk, in het jaar dat we culturele hoofdstad zijn, wil je het publiek ook kunnen vangen met een glanzend nieuwe toetsending.

Het is dan ook geen toeval dat de nieuwe piano op zaterdag wordt onthuld. Dan is immers ook het openingsweekend gaande. De inwijding is trouwens wel ietsjes meer dan us Harmen die z’n ding doet.

NEO en NS Programmeren op station

Een onderdeel van LF2018 is Never Ending Orchestra, wat we gelukkig af mogen korten tot NEO. Veel muziek en zo. Samen met de NS gaan ze vanaf 15:00 muziek programmeren op en om het station van Leeuwarden.

Behalve baas Harmen, komt onder andere ook Iris Kroes haar kunsten vertonen. Zelf mag je ook laten horen hoe je de piano kunt raken en als dat goed lukt, win je een optreden op Welcome to The Village.

Weet je niet meer wie Harmen Schiphof ook alweer was en waarom de hele wereld blij werd van deze dude? Check dit.

 

Even gevraagd of iemand wou filmen zonet op station haha machtig

Geplaatst door Harmen Schiphof op maandag 11 september 2017

Ga het gesprek aan ( comments)