Nieuwe poster WttV + interview maker

Sefan Sloot WTTV Welcome to the Village

Mogen we je voorstellen aan WttV-vormgever Stefan Sloot? We doen het gewoon. Hierboven op heterdaad vereeuwigd door Erikjan Koopmans.

Stefan is verantwoordelijk voor de vormgeving in print en online, en samen met de locatievormgevers ook voor de totaaluitstraling van Welcome to The Village. Waaronder dus de festivalposter. En die poster ziet er zó anders uit dan de vorige, dat de making of absoluut een interview waard is. Hierbij!

Stefan wilde de poster voor Welcome to the Village 2015 dicht bij zichzelf houden, vertelt hij. En omdat hij onder andere als zeefdrukker bij Vera veel met collages werkt, was die keuze snel gemaakt. Waar de eerste poster gewoon een foto, en de tweede poster al meer een collage was – maar dan met foto’s van internet, is zijn nieuwste kunstwerk een échte analoge collage.

Zelf geknipt

Zelf, handmatig, geknipt en geplakt. Opgehoogd ook hier en daar – voor een 3D-effect en dus meer diepte. ‘Zo krijg je meer gevoel en speling en wordt het minder statisch’, vertelt Stefan.

Poster Welcome to the Village 2015Zijn achterliggende gedachte is vooral dat hij wilde laten zien dat WttV een homemade festival is. Dat ze zoveel mogelijk zelf doen, met vrienden. Dat niet alles perfect en symmetrisch is; een logisch gevolg van zelf doen. Hij wil de bezoeker, de aanschouwer, het gevoel geven dat hij of zij ook zelf deze poster had kunnen maken.

Weten jullie nog dat de organisatie van WttV een tijdje terug een oproep deden om input voor ons moodboard? Met die suggesties is Stefan aan de slag gegaan. Van daaruit heeft hij een stijlboek gemaakt voor wat betreft kleuren, vormen en afbeeldingen, als grondslag voor de poster.

Poster staat waar WttV voor staat

Met het oog op hoe Welcome to The Village staat voor duurzaamheid en recycling heeft hij vooral gebruikt gemaakt van gebruikt en bestaand materiaal. Zo knipte hij de rondjes uit onze vorige posters en oude fotoboekjes, maar ook uit bamboe dat voorgaande jaren werd gebruikt om de hekken vriendelijker te laten ogen.

De juten zakken, die op vorige edities zijn gebruikt als aankleding bij de barren, waren ook niet veilig voor de schaar van Stefan. En ook schuurpapier en stof uit de backdrop van het hoofdpodium zie je terug in de poster. Zo is het een compleet gerecyclede poster, die gebouwd is uit herinneringen. Omdat je naar fijne herinneringen altijd enige heimwee hebt.

Stefan gooide het dit jaar dan wel over een andere boeg gezien het abstracter en analoger werken, maar vond het belangrijk om eenheid met de vorige edities te behouden vertelt hij. Dat is gelukt, lijkt ons. Wat jullie?

Artikel staat ook op website Welcome to the Village

Ga het gesprek aan ( comments)