Nieuw bier uit de Blokhuispoort vanaf zaterdag te drinken

blokhuispoort bier de vriendschap

Uit de categorie meer bier, meer beter, brengen wij u het volgende nieuws. Er is een biertje gebrouwen, special voor De Blokhuispoort.

Dat is dus nóg een echt Liwwadder biertje! Kon niet uitblijven, natuurlijk. Wat een gekleurde LP zo ondertussen is voor een indieband, is een eigen biertje voor de horeca. Als je er echt bij wilt horen, zorg je dat je het hebt.

Vanaf komend weekend kun je ‘De Vriendschap’, want zo heet het bier, komen proeven bij Proefverlof en Café de Bak. Het is niet zelf gebrouwen, dat gedeelte nam Maallust voor zijn rekening. Leuk feit, deze brouwerij huist in het voormalig gevangenisdorp Veenhuizen.

Daarbij is het niet zomaar een biertje, het is een speltbier. Als er spelt in bier zit, dan is het wat moeilijk te filteren. Dat probleem is opgelost bij ‘De Vriendschap’ door het simpelweg niet te filteren. Dan krijg je een iets pittig pilsje met in dit geval een vleug citrus. Lekker fris dus, al schijnt het wel wat zwaarder te zijn dan je verwacht. Zo eentje dat je het pas merkt als je opstaat.

Alweer een jongensdroom

blokhuispoort bier

Dit is ‘m dan. Het Blokhuisbier.

In het bijgaande persbericht, wordt er gerept over een jongensdroom die in vervulling gaat. Daar staan we niet meer van te kijken. Zo ongeveer alles dat Willem, Johan en Hotze momenteel doen is iets waar ze zelf enorm enthousiast van worden.

Samen een restaurant met een machtig terras beginnen in een oude gevangenis? Ja, deze mannen wel. Kerstdiner organiseren voor een paar honderd minder bedeelde Liwwadders? Ja, hoppa, doe maar. En nu dus een eigen bier. Het een na het andere vette project krijgt zo een groene vink.

Dat enthousiasme is best wel aanstekelijk. En het werkt ook allemaal, dan is het helemaal leuk. Ook voor ons, trouwens.  Met een beetje mazzel is dit horeca-trio nog lang niet uitgedroomd en kunnen we over een paar maanden weer iets leuks melden. Maar eerst maar eens dat biertje proeven.