NHL en Stenden in top 10 van Keuzegids HBO

NHL Leeuwarden Keuzegids
Studeer je aan de NHL of Stenden? Rejoice, want je school hoort bij de betere van Nederland. Tenminste, volgens de gloedjenieuwe HBO Keuzegids.

In de HBO Keuzegids van 2018 staat Stenden op nummer zeven en NHL heeft zelfs de vijfde positie bemachtigd. Gezien het verleden van beide hogescholen is dat echt heel knap.

In eerdere edities van de onafhankelijke keuzegids, werden de Leeuwarder instituten traditioneel met grond gelijk gemaakt. Een hoofdstuk in de gids van 2017 heette zelfs “Is er iets mis in Friesland?”

Nu ja, kom zo’n doodssteek maar eens te boven. Dat is de heren en dames beleidsmaker toch maar mooi even gelukt, met ongetwijfeld keihard werken. Dit resultaat verdient dan ook niks anders dan hulde.

De beste opleidingen

Als je Technische Bedrijfskunde aan de NHL studeert, doe je ook nog een van de hoogst geklasseerde opleidingen in zijn soort. Wie had dat gedacht; Friesland als bedrijfskundige hotspot!

Human Resource Management bij Stenden, ook een garantie voor een prima studiekeuze. Het zijn niet de enige studies die het goed doen in het noorden. Per locatie een stuk of vijf toppers van opleidingen. Helaas kunnen we dat niet checken, want je moet inloggen en zo. Lame.

Ook lame, Van Hall. Die doen het met een allerlaatste plaats niet zo goed. Management van de Leefomgeving is nog een topopleiding, maar verder is de groene school een intellectueel kerkhof.

Goede koffie

koffie in NHL en Stenden

De hogescholen zijn dus echt bezig gegaan met hun waardeloze beoordelingen. Stap 1., in gesprek met je studenten. Smooth move. En wat zeiden die dan?

Allereerst moest de koffie worden verbeterd. Kijk, dan snap je het. Over het algemeen haal je bij scholen toch meestal afgewerkte olie die door een goedkoop filter is gedrukt. Niet fijn voor je maag. Laat staan voor je schooldag.

Beetje investeren in een fatsoenlijke coffee corner is dan dikke winst. Vooral bij NHL kun je tegenwoordig heel fijn terecht voor een bakkie pleur. Broodje erbij, geen probleem.

Maar vooral in de kwaliteit van de docenten is de nodige pijn en moeite gestoken. Mocht inderdaad ook wel eens een keertje. Dat je les krijgt van iemand die daadwerkelijk slimmer is dan jij.

Wat de fusie van beide hogescholen gaat betekenen voor de Studiekeuzegids van volgend jaar, moet nog blijken. NHL en Stenden zelf roepen dat het alleen maar beter wordt. Voor nu geloven we dat.

Ga het gesprek aan ( comments)