#NFF34 programmeert eindbazen als DJ

livemuziek Siteheader

Volgende week: het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden. Een van de grootste filmfestivals van het land met zo’n 150 films, documentaires en speciale premi√®res. Ze hebben Podium Asteriks en Friesland Pop gevraagd om de muziekprogrammering te doen, en dat pakte goed uit.

Naast allerlei jong talent zoals Wood & The Healers, RT Woods en meer hebben de organisaties ook voormalig Poppodium Romein-baas Harrie Muis en Friesland Pop directeur Sjouke Nauta gevraagd als DJ. Voeg daarbij het Notfall Soundsystem met Sjoerd Bootsma, Peter Reen (beide Asteriks) en Pete Blaker, en je hebt bijna alle beleidsmakers uit de popmuziek in Friesland bij elkaar. En dat komt niet vaak voor. Of eigenlijk gewoon nooit. ¬†Voormalig Romein-baas Harrie Muis: ‘If you don’t like this groove- you don’t know how to move’ – als antwoord op de vraag wat we ervan moeten verwachten. Verder kondigt hij aan voornamelijk wereldmuziek te gaan draaien.

Voor het Vinyl Cut feestje op zaterdagavond in Doozo zijn de Plaatwerkers bevestigd.
De muziekprogrammering komt niet uit de lucht vallen. Op het festival is dit jaar een speciale Muziek Route neergezet. En die is nogal relevant, zo draait er The Sound Of Belgium, wat eigenlijk de oorsprong van de hedendaagse technoscene uitlegt, is er een documentaire over Doe Maar en draait de briljante feelgood punkfilm Sons of Norway. Het hele programma van het festival is vandaag verschenen als bijlage in de LC, maar is ook hieerrrrrr te downloaden.