New spot in 058: Grand Café Tsien – “Uitstekende producten tegen klein prijsje”

Er is een nieuwe spot in town: Grand Café Tsien. Aan de Stationsweg. In het oude pand van Rembrandt. De afgelopen drie maanden is de boel verbouwd. Vrijdag zijn de deuren voor het eerst geopend. Met succes, als we de eigenaar mogen geloven.

Grand Café Tsien wil goed eten en drinken bieden, tegen niet al te veel geld. De naam ‘Tsien’ is gekozen omdat het bedrijf zit gevestigd aan Stationsweg 10, maar vooral omdat de mensen met een goed gevoel aan het einde van de avond de tent moeten verlaten. “De bedoeling is dat mensen ons een tien geven, we leggen de lat hoog,” legt eigenaar Jintao Pan uit.

De lat ligt bij de tien

De inzet is dus hoog en dat moet vooral tot uiting komen in de gerechten. “We hebben bewust gekozen voor een compacte kaart. We serveren zeven voor- en hoofdgerechten en vier desserts. Niet te veel, zodat we die tot in perfectie kunnen maken,” vertelt de eigenaar. Bijzonder is dat het drinken ‘gratis’ bij het eten inzit.

Grand Café Tsien

Nou ja, je betaalt een vast bedrag voor een maaltijd en dat is inclusief bier van de tap, frisdrank of de huiswijn. Tot je lever het niet meer aankan. Tsien richt zich niet op een specifieke doelgroep. Maar op mensen die van goed eten houden en die daar niet al te veel geld voor over hebben.

Tsien doet het anders

Jintao: “Er zijn wel wat vergelijkbare etablissementen in Leeuwarden, maar wij pakken het wat anders aan. We serveren uitstekende producten tegen een klein prijsje. En ook nog eens in een mooie omgeving.” Daarmee doelt hij op de verbouwde zaak. Het interieur is een combinatie geworden van oud en nieuw. Met een mooie bar en heel veel licht. Precies wat de huidige klant wil.

Meer informatie is te vinden op Facebook.

Ga het gesprek aan ( comments)