Bezopen jongen slaapt twee keer in de week zijn roes uit op de fiets

roes op de fiets

Vannacht vond de politie een negentienjarige jongen die zijn roes uit lag te slapen op zijn fiets. Het was deze week al de tweede keer dat ze hem zo vonden.

Als je dinsdagnacht zelf nog actief was tot in de latere uurtjes, heb je ‘m misschien wel zien liggen. Midden op het Wilhelminaplein lag een hoopje dronken ellende wat te ronken op zijn fiets.

Dat is sowieso al een sight to behold. Een fiets slaapt toch helemaal niet lekker? Omdat je niet echt mag tukken op het plein, daar heb je immers een slaapkamer voor, maakte de politie hem wakker.

Groot was hun verbazing toen ze in de wazige oogjes het gezicht herkenden van de jongen die ze drie nachten eerder in dezelfde intieme houding met zijn fiets hadden aangetroffen.

Amateur of genie

Wat een amateur van een drinker ben je dan. Hoeveel je in een nacht ook naar binnen giet, zorg er altijd voor dat je weet hoe je thuis komt. Of blijf nuchter genoeg om met een ander mee naar huis te mogen.

Tuurlijk, iedereen drinkt wel eens eentje teveel. Misschien zelfs twee. Maar dit is wel behoorlijk next level shit, hoor. Als je dit volhoudt, kun je net zo goed een enkeltje Korzakoff boeken.

Qua fietsbehoud is de tactiek van de negentienjarige drinkeboer dan wel weer briljant. Door er breeduit op te gaan liggen, kun je er vrij zeker van zijn dat je geliefde vervoersmiddel nooit gestolen kan worden.

Daarbij wordt het ook steeds mooier weer. Overnachten in de buitenlucht hoeft dan helemaal geen straf te zijn. Kerel, volgende keer als je op stap gaat, bind je dan van te voren even een matje op je bagagedrager?

Ga het gesprek aan ( comments)