National Geographic zet Leeuwarden hoog in lijst met reisbestemmingen

 

Langzaam maar zeker begint men ook buiten de stadsgrenzen te ontdekken dat Leeuwarden een schitterende stad is. National Geographic zet ons zelfs op nummer twee op een lijst met de beste reisbestemmingen van 2018.

Het leuke nieuws werd gister aangekondigd op Twitter door George Stone. George is de grote baas van het blad National Geographic Travel, dus die heeft er verstand van.

Leeuwarden is vooral leuk omdat het er lekker creatief is en omdat het straks Culturele Hoofdstad is, vinden ze bij het reismagazine. Dat het de geboorteplek is van Escher en Mata Hari helpt ook wel mee.

Wadlopen in Leeuwarden

wadlopen op welcome to the village

Hahaha, modderlopen!

Een opvallende reden om hier naar toe te komen, is het ‘mud walking‘, oftewel modderlopen. Dat is iets wat volgens ons helemaal niet kan, tenzij ze de nattere edities van de feestjes op de Groene Ster bedoelen. Die zijn inderdaad vrij modderig.

Tuurlijk niet. Het gaat over wadlopen. Kan ook niet in Leeuwarden, maar internationaal gezien is het half uurtje dat je moet rijden om naar het Wad te komen een schijteindje. Zo gezien is heel Friesland binnen handbereik.

En dat klopt ook wel. Zo werkt het bijvoorbeeld ook met Amsterdam. Toeristen zitten gaan er voor een week naartoe en zitten de helft van de tijd buiten de stad zelf. Gaan ze eventjes naar Limburg, of zo. Of Friesland. Kan allemaal.

Ga het gesprek aan ( comments)