Beklim de Oldehove by Night tijdens lichtloze nacht

nacht van de nacht leeuwarden

Zaterdagnacht kun je gratis de Oldehove beklimmen en onze stad bekijken in het donker. Het is een van de activiteiten die je kunt doen tijdens Nacht van de Nacht.

Op zaterdagavond moet je niet schrikken wanneer opeens alle lichten doven. Heeft niks met het falen van het electriciteitsnet te maken. Alles is uit, omdat het beter is voor het milieu.

Dan zie je opeens hoeveel licht we eigenlijk met z’n allen maken. Normaal straalt de stad een warme oranje gloed uit en dit dingetje is dan ook best spectaculair van buiten de stad gezien.

Klimmen, varen en wandelen

praamvaren by night

Over negen maanden gaan we het vast merken dat Leeuwarden een nacht lang zonder licht zat. Wil je zelf op een ander manier genieten van een het duister, dan kun je de volgende dingen ondernemen.

Beklim de Oldehove
Ja, dat kun je normaal ook. Maar in het donker is dat toch heel wat anders. Bijkomende bonus, Op zaterdagavond is het helegaar gratis. Nou, mooi.

Even een paar honderd treden bedwingen en geniet van Leeuwarden by night. Veel romantischer gaat het niet worden.

Dineren in het donker
Of toch wel? Bij Roast dineer je met kaarslicht. Wijntje erbij en je avond kan niet meer stuk. Bij Roast eet je trouwens vooral kip, dus als vega moet je het misschien even elders zoeken.

Praamvaren in het duister
En als je dan even lekker hebt gegeten, de skeve toren hebt beklommen en je wilt nog meer, dan kan dat. De Liwwadder praamvaarders toeren tijdens de Nacht van de Nacht door de donkere stad.

Voor drie euro vaar je mee. Dat is gien geld en het is gewoon erg tof om behalve vanuit de hoogte van de Oldehove, Leeuwarden by night ook te verkennen vanaf het water.

Nacht van de Nachtwandeling
Sure, midden in een extra duistere nacht met een wildvreemde meelopen naar ‘een rustige, donkere plek buiten Leeuwarden’ is misschien niet de allerslimste activiteit.

Durf je deze expeditie wel aan, zorg ervoor dat je tenminste met z’n drieën bent, heb je familie onder speeddial en neem een GPS-tracker mee. Je weet het niet. Op het einde wel gedichten. Dat is cool.

Nacht van de Leeuwarder geschiedenis
Last, maar zeker not least, Historisch Centrum Leeuwarden doet serieus mee met de Nacht van de Nacht. Een Ghost Tour, dodelijke poëzie op een begraafplaats en een rondleiding door de ondergrondse schatkamer.

Bij het HCL kan het allemaal. Wat ons betreft dan ook wel de aanrader van de avond. Waar kijk jij het meeste naar uit?

Ga het gesprek aan ( comments)