Mystery Baby rukt op in Leeuwarden

Mystery Baby LeeuwardenAl zien hangen in de stad? Die rare stickers van een baby? Ze hangen overal en er komen steeds meer bij. Maar wat de neuk is het? Waar komen ze vandaan? Tijd voor wat antwoorden, want die hebben we.

Het gaat om de Mystery Baby, die rukt op vanuit Groningen naar Leeuwarden, maar eigenlijk verovert de baby de hele wereld. De Mystery Baby heeft zelfs een eigen Facebookpagina waar foto’s van de baby van over de hele wereld worden geplaatst. Met soms verhaaltjes erachter.

Mystery Baby LeeuwardenMaar wie of wat is de Mystery Baby? Daar heeft Sikkom het antwoord op gevonden. De Groningse variant van Suksawat heeft gesproken met de founders van de Mystery Baby, een groep studenten. Eén van die gasten is vorig jaar zomer jarig en zijn maten bedenken dat het wel leuk is om een sticker van zijn babyfoto te maken.

Ze drukken honderd stickers en het is een groot succes op de verjaardag. Zo groot dat ze besluiten nog een keer honderd te drukken, en nog een keer en dan duizend en nogmaals duizend. Inmiddels zijn er 30.000 babystickers in de omloop. Die tref je overal in Groningen, maar ook in Moskou, Chicago, Sicilië en dus ook steeds meer in Leeuwarden.

IMG_9629Omdat duizenden stickers drukken best in de kosten loopt, hebben de gasten een verkoopkanaal in het leven geroepen. Voorwaarde van dat kanaal is dat het niet te commercieel wordt. Het moet een beetje underground blijven. Niet te mainstream, maar exclusief en bijzonder. Dat is gelukt.

Wil je ook stickers hebben en meewerken aan het veroveren van de wereld door de Mystery Baby? Stickers kun je scoren bij de kiosk op de Grote Markt in Groningen. Zeg tegen de verkoper: “Ik wil even tanken.” En je krijgt honderd stickers voor vijf euro.

IMG_9627

IMG_9626

IMG_9630

Ga het gesprek aan ( comments)