Hele vette muurtekening van Leeuwarden’s finest langs Marshallweg

De marshallweg wordt opgeknapt

Op een pand langs de Marshallweg verschijnt momenteel een enorme muurtekening. Het is een samenwerking van meerdere graffiti artists uit Leeuwarden, die hiermee een van de lelijkste stukken van de stad omtoveren tot een dikke bezienswaardigheid.

De van beton en puin overlopende infrastructurele dwaling die de Marshallweg heet, is al jaren een doorn in het oog voor iedereen die Leeuwarden een warm hart toedraagt.

Zelfs nu de halve stad een ingrijpende opknapbeurt heeft gehad, blijft het hier wat kwakkelen. Het Arriva-gebouw bijvoorbeeld, was ook vijfenzeventig meter aan onversneden depressie.

Inderdaad, was. Want wat is 75 meter aan kaal beton meer dan een een blanco doek voor een creatieve geest? Laat Leeuwarden nu net een handvol geniale graffiti artists hebben, die nu de vrije hand hebben gekregen om de muur een vette upgrade te geven.

Zeven kunstenaars op een muur

Kunstenaar maakt mural

Een dude maakt een appel.

Onder de kunstenaars die hun ding doen zijn onder andere Roy Schreuder en Harke Broersma. Hun werk ken je door de elektriciteitskastjes in de stad die ze onder handen namen.

Joao do Rosario, Joram Roukes, Bert Van Tuinen, Oscar Huitema en Bas Uitterdijk zijn misschien iets minder bekende namen, maar als je er op klikt zie je wat ze kunnen. En damn, dat is een hoop

In totaal is het betonnen doek dus vijfenzeventigmeter lang en dat staat gelijk aan liefst 450 vierkante meter. Dat betekent dus dat de Marshallweg straks echt een stuk leuker is om overheen te rijden.

Ergens volgende week moet de mega-mural klaar zijn. LC’er Arodi Buitenwerf maakte er ook een tof filmpje over, dat kun je hier zien.

Ga het gesprek aan ( comments)