Moeder en dochter doen shotjes Flügel in de Jumbo

Flügel met je moeder

Gisteravond zijn een moeder en dochter opgepakt in de Jumbo op het Cambuurplein. Als een soort van bonding experience deden ze samen shotjes Flügel in de supermarkt.

Als moeder heb je het er maar zwaar mee. Je bent zwanger geweest, hebt een kind gebaart en dan moet je het nog opvoeden ook. Superkut, daar had je natuurlijk geen rekening mee gehouden.

Zindelijk maken, leren praten en lopen, allemaal van die verantwoordelijkheden die opeens bij jou liggen. Als je die basics er eindelijk in hebt, houdt het niet op.

Want dan moet je opeens uitleggen hoe de bloemetjes en bijtjes werken en welke rol de ooievaar precies speelt in het geheel. Altijd ongemakkelijk dat je je eigen kind moet vertellen hoe het zit met piemels en zo.

En rond diezelfde tijd vertel je ergens hoe fijn alcohol is, wat ongeveer hetzelfde werkt. Je moet immers ontdekken wat er bij je past, je moet er van genieten en je moet nooit iets doen waar je geen zin in hebt.

Flügel in de praktijk

Flügel jumbo moeder dochter

Het verschil tussen seksuele en alcoholische voorlichting is dat je de tweede wél kunt combineren met praktijklessen. Dat maakt het opvoeden ook weer echt leuk.

Met die insteek wandelde op woensdag een vrouw met haar zestienjarige dochter de Jumbo op het Cambuurplein binnen.

‘Kijk,’ wees ze door de winkelpaden, ‘hier staat de tandpasta en hier is de drank. Haar tienerdochter keek met grote ogen rond. ‘Tjonge, wat een hoop keus,’ riep ze. ‘Hoe weet ik nou welke ik lekker vind?’
‘Dat,’ zei haar moeder met de handen ferm op de heupen, ‘gaan we nu ontdekken.’

Aldus geschiede en mevrouw schroefde de dop van twee flesjes Flügel. Gek genoeg vonden ze dit stukje toegepaste pedagogiek helemaal geen goed idee bij de sjumbo. Precies één atje later werd het drinkende duo dan ook meegenomen door de politie.

#FreeFlügelMama

Flugel moeder drinken

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Belachelijk, natuurlijk. Iedereen weet dat jongeren op een gegeven moment gaan drinken. Als moeder is het dan de juiste keuze om realistisch te blijven, je verantwoordelijkheid te nemen en je dochter te begeleiden op haar weg naar volwassenheid.

Dat je haar dan meteen leert hoe je van een supermarkt steelt is misschien een minder goed idee. Aan de andere kant weet ze ook meteen wat het is om een strafblad te bezitten.

Ga het gesprek aan ( comments)