Minister wil onderzoeken of sportscholen toch eerder open kunnen

sixpack go180 small group

Twee weken terug kwam het kabinet met een soort corona-routekaart waarin staat dat de sportscholen pas op 1 september open mogen. Mits alles meezit zelfs. Nu vraagt de minister om een second opinion.

Kappers, schoonheidsspecialisten, massagesalons, ze zijn allemaal weer open. Met her en der wat aanpassings, maar ze boeren weer. En de horeca? Die mogen ook weer per 1 juni weer mensen ontvangen.

Echter blijven de versoepelingen voor een paar beroepsgroepen wat achter. Sekswerkers, bijvoorbeeld. Die mogen pas per 1 september weer aan de slag. En ook sauna’s en sportscholen mogen pas over drie en een halve maand weer de zaak open slingeren. Tot groot ongenoegen van veel sportschoolhouders.

Sportscholen

Go180 No excuses

Veel van hen zeggen namelijk gewoon aan alle eisen te kunnen voldoen. Met genoeg ventilatie, afstand en alles. Dus waarom zóveel verschil tussen sportscholen en andere ondernemingen? En is daar überhaupt wel voldoende wetenschappelijk bewijs voor? 

En ook, van sporten word je gezond. Dat is weer goed voor je weerstand als je wel een keertje corona krijgt. Allemaal redenen waarom de lichaamtempels weer open moeten.

Minister vraagt advies

Nou, die kritische geluiden hebben inmiddels de oren van Mister Martin van Rijn bereikt, onze minister van Volksgezondheid. Van Rijn: “De maatregelen raken ondernemende sportaanbieders, zoals sportscholen hard.” Vandaar dat hij het Outbreak Management Team heeft gevraagd nog eens extra te kijken naar de mogelijkheden.

Naar verwachting komt het OMT volgende week met een advies. Fingers crossed, fitboys and -girls.