Mengelmoes: ongegeneerd meezingen met hitjes

MengelmoesVanavond wordt voor het eerst Mengelmoes georganiseerd in Neushoorn. Mengelmoes gaat puur om hitjes die iedereen mee kan zingen, zodat het één groot feest wordt.

In de randstad zijn zulke hitjesfestivals enorm populair, reden voor organisator Martin Boschma om het ook in Leeuwarden te proberen. In eerste instantie zou Dave Roelvink optreden tijdens Mengelmoes. Maar daar heeft de organisatie een streep doorgezet.

Ze willen niet in verband worden gebracht met een artiest die nare dingen roept over de moeder van een bezoeker. Dus streep door Dave en Jody Bernal geregeld als vervanger. Jody Bernal brak in het jaar 2000 door met hits als Que si que no. Toen echt even de bom. Voor heel even dan. Iets langer dan een dag.

Maar wel een hitje dat iedereen mee kan zingen. En dat is juist de bedoeling volgens Martin. “Het moet een laagdrempelig feest zijn waar iedereen zich thuis voelt. Geen poeha, maar ongegeneerd meezingen met hitjes van vroeger en nu.” Behalve Jody treden ook Hitmeister Pim, Praia del Sol, Shooters Soundsystem, Quinty Boers, Mr FerD en Boris Lange op in Neushoorn.

Meer info: Mengelmoes op Facebook

Ga het gesprek aan ( comments)