Megadeth komt naar Into the Grave


De metalscene leeft in Leeuwarden. Gisteren publiceerden we al een portret van metalfreak Tamme Oosterhof. Vandaag gaan we nog even vrolijk verder met het ‘zwarte’ nieuws: de bekende metalband Megadeth is als hoofdact geboekt voor Into the Grave.

Into the grave is een metalfestival van één dag dat dit jaar voor de vierde keer plaatsvindt. Dat gebeurt op 9 augustus op het Oldeoosterkerkhof in Leeuwarden. Megadeth moet er voor zorgen dat Leeuwarden nog meer op zijn grondvesten zal trillen dan voorgaande drie edities.

Megadeth 2

Megadeth behoort tot de ‘Big Four’

“Megadeth is sinds de oprichting van de band voorloper geweest in het genre thrashmetal (een stijl die heavy metal en punk combineert , red.) en is niet voor niets één van de zogenaamde ‘Big Four’, samen met Metallica, Slayer en Anthrax,” vertelt Paul van Berlo, organisator en programmeur van het jaarlijkse metalfeest.

De andere drie bands komen dit jaar ook naar Nederland, maar Megadeth is de enige band die naar Leeuwarden zal afreizen. Megadeth is opgericht in 1986 en heeft wereldwijd al meer dan veertig miljoen cd’s verkocht.

Kaarten te koop voor een duivels bedrag

Metalliefhebber Alwin Wubs  heeft de band al twee keer live gezien. “Het zijn oude lullen, dus ze doen niet meer zo raar. In de jaren tachtig waren ze extremer. Maar ze geven wel een hele goede strakke show.”

Into the Grave is een ‘no-nonsense’-festival waar op één dag negen verschillende bands achter elkaar optreden. Naast Megadeth zijn ook Dagoba, Vanderbuyst, Sólstafir (ICE), Gorguts en Havok al geboekt. Kaarten waren in de voorverkoop (tot 1 februari) te koop voor het duivelse bedrag van 6,66 euro, maar kosten nu 12, 50 euro.

Enkele enthousiastelingen hebben op Twitter al aangegeven blij te zijn dat de band naar Liwwadden komt.

Tweet 1 Megadeth

Tweet 2 Megadeth

Geschreven door Rox van der Helm. Bron: Huis aan Huis.

 

 

Ga het gesprek aan ( comments)