Meet Up Café: Bouw je eigen muziekinstrument

Meet Up Café Op dit moment werkt een groep van 15 mensen aan het bouwen van hun eigen muziekinstrument. Met spullen van onder andere de Omrin leren zij onder begeleiding van Yuri Landman de kneepjes van het vak. Hij is een bekende bouwer en ontwerper van allerlei eigenaardige instrumenten, die zelfs de lui van Sonic Youth tot zijn klantenkring mag rekenen. Deze dag is onderdeel van het Meet Up Café, eens in de maand in Neushoorn.

Toen Jeroen van de Bovenkamp een paar maanden terug voor een opdrachtgever aan de slag ging met een ontmoetingscafé, had hij niet verwacht dat dit er uit kwam. “Ik was eigenlijk samen met Irene de Jong met iets anders bezig. Ik leerde al snel Jan Stienstra en Joke Lunsing kennen, die beide ook al met zoiets bezig waren. Binnen no time hadden we het concept van een Meet Up Café uitgedacht.”

Meet Up Café: Verbinden op basis van interesse

“Het idee is om mensen samen te brengen op basis van interesse. Mensen van verschillende leeftijden, uit verschillende hoeken, maar met één gemeenschappelijk goed. Dit doen we door middel van workshops zoals deze, door lezingen en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.”

Dit is niet het eerste Meet Up Café. Twee weken geleden was de allereerste, en die ging over een heel ander onderwerp: onze bodem. “Hier focusten we vooral op duurzaam gebruik van grond en verbouwen. En daar kwam dus een heel ander publiek op af dan vandaag.”

“Dit is de eerste keer dat het echt de hele dag duurt. Dit komt omdat dit wat uitgebreider is dan alleen een lezing. Ik ben benieuwd wat voor muziekinstrumenten we vandaag gaan krijgen.”

Open voor suggesties en ideeën

Wat het volgende thema wordt? Alle opties staan nog open. “Iedereen mag iets inbrengen. Als je iets interessants hebt waardoor je mensen kunt inspireren of helpen, dan kunnen we daarmee aan de slag. Het is niet zo dat wij alleen bepalen wat de onderwerpen van de ontmoetingen zijn.”

Baal je nu dat je dit niet eerder wist? Niet getreurd, je kunt vanavond nog steeds aanwezig zijn bij de lezing van Yuri Landman die om half negen begint. Dan kun je misschien thuis alsnog aan de slag!

 

Foto’s door Jeroen van de Bovenkamp

 

Ga het gesprek aan ( comments)