Mata Hari scharrelde met Churchill

mata hari foto

Mata Hari, de favoriete celebrity stripper van Leeuwarden, scharrelde wat met de Britse oerbaas Winston Churchill. Dat is te zien op een pas ontdekte foto van het stel.

Beroepsverleider Mata Hari, met haar voorliefde voor machtige mannen, gevangen in één moment met de illustere Winston Churchill, die later een alleraardigst rolletje had tijdens WOII.

Die twee kenden elkaar dus. Of nou ja, ze hebben elkaar ontmoet. Ergens in het Frankrijk van 1906, waar Churchill op ferkaansje was. Na het winnen van de pot in het plaatselijke casino, vertrok de levensgenieter meteen richting Parijs om het te vieren.

Het is vast geen toeval dat hij daar onze mattie Hara ontmoette. Tot vandaag wist niemand van deze momenten af. Wat de achterliggende verhalen zijn en waarom Winnie op de foto zo tevreden lacht? No one knows.

Charmante plaat

Mata Hari en Churchill

Check die ondeugende blik dan.

Dat is natuurlijk ook de charme van de foto. Twee iconen uit vervlogen en geheimzinnige tijden die ieder op hun eigen manier een plekje in de geschiedenis veroverden. De danseres en de toekomstige minister.

Er is nergens bewijs, maar het is toch ondenkbaar dat er tussen de twee helemaal niks is voorgevallen. Voor Churchill een hele belevenis, voor Mata Hari een kraal aan de ketting van haar vele veroveringen, moet je rekenen.

Mata Hari in het Fries Museum

De foto is door een anoniem iemand aan het Fries Museum geschonken, die het ding meteen aan de tentoonstelling ‘Mata Hari, de mythe en het meisje’ toevoegde.

Nu ja, die mythe is zeker weten weer wat mooier geworden. Wil je de foto en de internationaal geprezen tentoonstelling in het Fries Museum nog bekijken, dan is dit wel je laatste kans.

Tot 2 april kun je er nog naartoe. Kijk hier voor meer informatie.

Ga het gesprek aan ( comments)

Psst, hier is meer afleiding: