Magnificence: van zolderkamer in 058 naar rising star in de house-wereld

Leeuwarden is een van de absolute muziekhoofdsteden van Nederland. Tal van bandjes en muzikanten breken hier door. Een van de verste pareltjes uit 058 is Magnificence.

Magnificence wordt gevormd door Maurice van der Molen (23) en Robin Klaver (23) en ze gaan keihard. Hun nieuwste track With You, die 17 maart is gedropt, wordt erg goed ontvangen. “In Canada staan we in de Viral Top 50 op de eerste plaats, boven Drake,” vertelt Maurice trots.

Van zolderkamer naar wereldfaam

Ook Hardwell heeft de gasten ontdekt. Tijdens de persconferentie van Miami Music Week (ADE meets Tomorrowland) is de dj vol lof: “Deze jongens moet je in de gaten houden in 2017.” Om dat te onderstrepen heeft het Ultra Music Festival (grootste dancefestival ter wereld in Miami) With You gebruikt in de recapvideo met miljoenen views.

Maurice en Robin zijn inmiddels zes jaar bezig met Magnificence. Ze zijn ouderwets op de slaapkamer begonnen met een paar speakers en een laptop. “Onze allereerste track waar we echt blij mee waren, is Black Wolf, die is uitgebracht door Spinnin’ Records,” vertelt Robin. “Elke dj die ons straatje past, pakte het nummer op. Erg tof.”

India

Het succes van Black Wolf smaakt naar meer. Magnificence heeft inmiddels ongeveer vijftien tracks uitgebracht en wordt door insiders in het housewereldje gezien als de rising star. “Eigenlijk moet je onze muziek EDM noemen. Dat staat voor Electronic Dance Music.” Bij succesvol zijn hoort ook de wereld rondgaan om overal te draaien.

Zo zijn ze vorig jaar april naar India gegaan. “We hebben gedraaid in Mumbai en Indore. Dat was insane. Er stonden fans voor ons hotel om ons te ontmoeten. We speelden in de grootste clubs van het land waar de mensen volledig uit hun plaat gingen. Hier in Nederland gaan mensen ook los, maar daar was iedereen volledig de schaamte voorbij.”

Toekomst

Ook hebben ze in Griekenland, Amerika, Schotland, België en bijvoorbeeld Zwitserland gedraaid. “In de toekomst willen we nog veel meer toeren, op nog grotere festivals en nog dikkere clubs draaien. Het doel is om uiteindelijk een eigen label op te zetten, waaronder we onze eigen muziek uitbrengen maar ook van anderen,” blikt Robin vooruit.

De toekomst begint komende zaterdag lekker dichtbij in Neushoorn. “Samen met dj’s Venomenal, Marc Volt, Kay Wilder en filmmaker Chris Wagenaar organiseren we Nightshade. Het wordt een keihard feest met leuke mensen, goede beats en we gaan onze nieuwe testen in onze hometown. En we draaien ook nog op het Bevrijdingsfestival in Groningen en op 7th Sunday in Erp.”

Check hier de Facebookpagina van Magnificence en hier meer info over Nightshade in Neushoorn

Ga het gesprek aan ( comments)