Leeuwarder Ludo heeft 50k. aan LEGO staan

Ludo van der Veen is gek van LEGO. En niet zo’n beetje ook, de Leeuwarder heeft naar eigen zeggen een euro of vijftigduizend aan de kleurige bouwblokjes.

LEGO is zo ongeveer het meest awesome speelgoed dat ooit is uitgevonden. Beetje duur, dat wel, maar het gaat nooit stuk en je kunt alles maken dat er in je inventieve geest opkomt. De steentjes die je gebruikt om een kasteel mee te bouwen, daar kun je ook gewoon een schaalmodel penis van knutselen.

Vind maar eens een speelgoed waarmee je dat ook kunt. Is er niet. LEGO is gewoon goud. Beter dan goud, als je Ludo vraagt. Want de waarde van de stukjes plastic stijgen harder dan die van het edelmetaal.

LEGO voor grote mensen

lego serieuze shit

Zodoende heeft de 47-jarige Leeuwarder door de jaren heen een portfolio opgebouwd van vijftigduizend euro. Holy shit, dat is geen kinderspel. Vindt Ludo ook. Want LEGO is heus ook voor grote mensen.

Daarom is de beste man de helft van het filmpje bezig om uit te leggen dat zijn hobby helemaal normaal is. Wat hij vindt van mensen die vinden dat hij zijn geld beter ergens anders aan kon uitgeven? ‘Steek het hier,’ zegt hij.

Daar hadden we dan wel weer meer van willen horen. Een LEGO-fanboy die helemaal loco gaat op kritiek, er is weinig leuker dan dat. Ludo heeft zelfs speciaal een t-shirt laten drukken voor de haters, waarop ‘hoezo kinderspeelgoed?’ staat. Ha, machtig.

Maar aan de andere kant, Ludo ouwe seun, maak je niet zo druk om wat de mensen van je vinden. Ga lekker door met dikke auto’s bouwen en doe wat je gelukkig maakt. Zouden meer mensen moeten doen.

De video is gemaakt door YourPost.frl. Dat zijn onze matties en soms mogen we dan ook lekker hun stukjes delen op Suksawat. 

Ga het gesprek aan ( comments)