Lekker lijken kijken bij Real Human Bodies

Real human bodies in Leeuwarden

Gedverdemme, de reizende expositie Real Human Bodies komt naar Leeuwarden. Van 17 tot en met 19 november kun je je vergapen aan dooie mensen in het Oranje Hotel.

Het Oranje Hotel ligt tijdens die paar dagen vol met lijken. Niet zomaar een stelletje verzamelde dooien, bij deze zijn al het huid en zo er vanaf gehaald. Dan hou je een kale verzameling spieren, botten en pezen over. 

Het is een bizar gezicht en de reizende expositie Real Human Bodies is dan ook absoluut uniek. Want let op, die lichamen zijn hartstikke echt. Geen geknutsel met papier-maché of zo. Deze zijn ooit van mensen geweest.

De longen die je ziet, ademden lucht, net zoals de jouwe. De blote roze borstspieren werden vast eens ingespannen om een push-up te doen en de grote bolle ogen die je aanstaren, daar zat godzijdank een ooglid overheen.

Normaal is het lugubere recht om deze skeletten, organen en andere meuk te zien voorbehouden aan artsen, studenten en andere lijkenschouwers. Nu mogen jij en je moeder ook aanschouwen welke pees langs welke spier loopt. 

Horror Hotel

Real HUman Bodies Leeuwaden

Volgens de aankondiging moeten we dan ook maar wat blij zijn dat er een hotel vol met lijken ligt. Wij weten het nog net zo niet. De laatst keer dat er zoveel lijken in een hotel lagen, was tijdens de Wereld Expositie in Chicago.

Toeke ondernemer en hobbyist H. H. Holmes bouwde daar in 1893 een heel bijzonder hotel met als enige doel er mensen in te kunnen vermoorden. Dus weest gewaarschuwd.

Besluit je toch om hierheen te gaan, zie je in totaal meer dan tweehonderd stuks aan bewaarde lichamen, ledematen, organen en wat al niet meer.

Als je niet al misselijk wordt bij alleen het idee aan een snijwond, check het evenement dan hier. Meer informatie over de expositie vind je op de website zelf, die is hier. Een kaartje voor deze striptease uit het graf koop je voor tien euro, als je nog studeert. Prima te doen.

Ga het gesprek aan ( comments)